Dünya Yunanistan'da karantinada kalan Türkler dönüyor

Yunanistan'da karantinada kalan Türkler dönüyor

Paylaş
Yunanistan'da karantinada kalan Türkler dönüyor

Yunanistan'da karantinada kalan 87 Türk vatandaşı için dönüş yolculuğu başladı.

İzmir'in Çeşme ilçesinden 383 kişiyle İspanya'ya gitmek üzere 9 Mart tarihinde yola çıkan 'El Venizelos' isimli 176 metre uzunluğundaki gemi, corona virüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında İspanya'ya giriş yapamadı. Gemi 25 günün sonunda Yunanistan'ın Pire Limanı'na demir atabildi. Gemi, içindeki İsviçre vatandaşı Remy Kim (72), 21 Mart günü, corona virüs belirtileri göstermesi üzerine karantinaya alındı. Bu süreçte gemide, aralarında 65 Türk'ün de bulunduğu 120 kişinin yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı. Testleri negatif çıkan 87 Türk'ün de bulunduğu 263 kişi ise Atina'da bulunan Coral Otel'e yerleştirildi.

Haberin Devamı

Oteldeki 14 günlük karantina süreleri dolan Türk vatandaşlarına corona virüse rastlanmaması üzerine, doktorlar, Türkiye'ye dönebileceklerini bildirdi. Bunun üzerine dönüş yolculuğu bugün saat 09.00'da başladı. Otelden 6 otobüs ile ayrılan 87 Türk, İpsala Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı.

Yaşadıklarını böyle anlattılar

İzmirli Habib Aksoy, "Otelden ayrıldık. Yavaş yavaş ülkemize dönüyoruz inşallah. Ailemize kavuşmanın mutluluğu var. İnşallah Türkiye'de de bir sıkıntı yaşamadan ailelerimize kavuşuruz. Burada yaşadığımız süre boyunca hepimiz sıkıntıyla karşı karşıya kaldık. Yemekler olsun, odaların sıcaklığı, soğukluğu olsun. Kimseyle muhatap olamıyorduk. Herhangi bir yardım alamadık. Kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalıştık. Zor geçti. Umarım tekrarı olmaz" dedi.

Haberin Devamı

İçerisinde 120 kişiyle halen karantina altında tutulan geminin İspanya'ya yapımı süren bir geminin inşasında çalışanlara, otel hizmeti vermek için yola çıktığı ifade edildi.