Dünya Yunanistan'daki yangında bilanço artıyor

Yunanistan'daki yangında bilanço artıyor

Paylaş
Yunanistan'daki yangında bilanço artıyor

Yunanistan'da önüne geçilemeyen orman yangınlarında şu ana kadar 50 kişi hayatını kaybederken, en az 150 kişi de yaralandı. Başbakan Alexis Çipras yangınlar için "Kuşku uyandırıyor" açıklaması yaptı. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Koçias'ı arayarak taziyelerini iletti.

Atinalıların yazlık evlerinin, otel ve turistik tesislerin bulunduğu Mati semtindeki ormanlık arazide bilinmeyen nedenlerle başlayan yangın, kısa sürede yayıldı ve yerleşim merkezlerine sıçradı.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Yangının ardından geceyarısı yapılan resmi açıklamada, 2 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bilgilerle ölü sayısının 50 olduğu açıkladı. Ölenler arasında küçük çocuklar ve gençler de bulunuyor. Cesetler tamamen yanmış durumda. Kimlik tespitleri ancak DNA testi ile yapılabilecek.

Bölgede binlerce dönüm arazi, yüzlere ev ve yüzlerce araç da yandı. İtfaiye ekipleri henüz yanmış evlere girmedi. Dolayısıyla ölü sayısının daha fazla olmasından endişe ediliyor.

Mati ve civardaki Nea Makri, Kokikino Limanaki ve Zumberi gibi sahil köylerinde alevlerin yaklaşmasından korkarak paniğe kapılan yüzlerce kişi denize koştu.

MAHSUR KALDILAR

Sahillere kaçanlar, yangının geçtiği her yeri kül etmesi nedeniyle, geri dönemediklerinde mahsur kaldılar. Sahil Güvenlik botları, civar sahillerde mashur kalan 710 kişiyi, alevlerin ulaşamadığı yakındaki Rafina limanına nakletti.

Haberin Devamı

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TELEFON

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Koçias'ı telefonla arayarak yangından dolayı üzüntüleri ve taziyelerini iletti, "Her türlü yardıma hazırız" dedi.