Merkez Yunus Emre İlkokulunda Kızılay etkinliği

Yunus Emre İlkokulunda Kızılay etkinliği

Paylaş
Yunus Emre İlkokulunda Kızılay etkinliği

Yunus Emre İlkokulunda Kızılay etkinliği

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de merkezde bulunan Yunus Emre İlkokulunda, 29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Okul konferans salonunda gerçekleştirilen programa Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Başkanı Mehmet Meke ve yönetim kurulu üyeleri, Okul Müdürü Mehmet Çelik, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Fon kartondan Kızılay Şapkası giyen öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyup, gösterilerini sundular.
1868 yılında kurulan Türk Kızılayı'nın ülkenin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirten Şube Başkanı Mehmet Meke, "Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın,ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir." dedi.
Okul Müdürü Mehmet Çelik ise katılımlarından dolayı Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Başkan ve yönetimine teşekkür ederek, Kızılay Haftasını kutladı.
Program, öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı