Yüreğir Yüreğirli çocuklardan sosyal sorumluluk projesi

Yüreğirli çocuklardan sosyal sorumluluk projesi

Paylaş
Yüreğirli çocuklardan sosyal sorumluluk projesi

Yüreğirli çocuklardan sosyal sorumluluk projesi

ADANA,(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tanıtımı gerçekleştirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ne Yüreğir Belediyesi tam destek verdi.
Yüreğir Belediyesi Çetin Topçuoğlu Kültürevi okul öncesi sınıfı öğrencileri evlerinde çöp olabilecek poşet, kâğıt, kutu, pet şişe, cam malzemeleri, atık kumaş, sünger ve çöpe atılacak elbiselerden anne ve öğretmenlerinin desteği ile 40 adet kostüm yaptı. Yapılan bu kostümler kültürevlerinde okul öncesi eğitimi alan çocuklar tarafından bir defile ile sergilendi.

Defileye katılan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in eşi Raziye Kocaispir, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne biz de destek vermek istedik. Çağımızın en büyük sorunlarının başında gelen çevresel sorunların ülke genelinde başlatılan seferberlikle hızla çözüleceğine yürekten inanıyoruz"dedi.
Emeği geçen herkese teşekkür eden Raziye Kocaispir ise, "Çocuklarımızın yaptığı kostüm defilesini beğeniyle izledik. İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan ‘Sıfır Atık Projesi’ sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil, aynı zamanda çocuklarımızın geleceği adına bir sorumluluk vazifesidir. 80 çocuğumuzun hazırlamış olduğu bu projenin diğer kamu, kurum ve kuruluşlara da örnek olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı