Gündem Yurt ve burs başvuruları için son gün 7 Ağustos

Yurt ve burs başvuruları için son gün 7 Ağustos

Paylaş
Yurt ve burs başvuruları için son gün 7 Ağustos

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2011- 2012 öğretim yılında YURTKUR yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen yüksek öğrenim öğrencilerine ilişkin başvuru takvimi uyarısında bulundu.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak imzalı yapılan yazılı açıklamada, "Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, ve yüksek lisans) öğrencilerinin, Kurumun ’www.kyk.gov.tr’ adresindeki internet sayfasından devam eden yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 07 Ağustos 2011 (07 Ağustos 2011 dahil) tarihinde sona erecektir.

Haberin Devamı

2011- 2012 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler; ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren ’Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvuruları 19 Eylül- 02 Ekim 2011 (02 Ekim 2011 dahil) tarihleri arasında Kurumun ’www.kyk.gov.tr’ adresindeki internet sayfasından yapılacaktır" denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen (artık yıl) öğrencilerinin başvuruları ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 12-23 Eylül (23 Eylül 2011 dahil) tarihleri arasında kabul edilecektir. 2011-2012 öğretim yılında yurtlar 12 Eylül 2011 tarihinde hizmete açılacaktır."

Haberin Devamı