Gündem YURTKUR'dan 'zam' açıklaması

YURTKUR'dan 'zam' açıklaması

Paylaş
YURTKUR'dan 'zam' açıklaması

YURTKUR, dün İzmir'de kız öğrencilerin protestosuna konu olan yurt ücretlerine zam yapılacağı iddialarını yalanladı. Kurumdan yapılan açıklamada "Ne İzmir'de ne Van'da ücret artışı söz konusu değil" denildi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), şu an için yurt ücretlerinin artırılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

YURTKUR'un Twitter adresinden "Sevgili öğrenciler, ne İzmir'de ne Van'da ne de hiçbir yurt müdürlüğümüzde şu an için yurt ücretlerinin artırılması söz konusu değildir" açıklaması yapıldı.

Ege Üniversitesi kampüsündeki YURTKUR yurtlarında kalan kız öğrenciler, dün akşam yurt ücretinin artırılacağı ve giriş saatlerinin erkene çekileceği iddiasıyla eylem yapmışlardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Twitter adresinden, İzmir'deki YURTKUR barınma ücretine yönelik itirazı incelemek üzere müfettiş görevlendirdiğini açıklamıştı.

İzmir Ege Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrenciler kurumun internet sitesinden açıklanan yeni düzenleme planlarına tepki göstermek için bugün de eylem yaptı. Bakan Suat Kılıç'ın konunun takipcisi olduğunu gösteren twitine rağmen tatmin olmayan öğrenciler, kurumun bahçesinde sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı, tepkilerini dile getirdi.

Kampüs içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrenciler, dün yaptıkları eyleme bir yenisini ekledi. Ses getiren eyleminin ardından yapılan itiraza kulak veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün, twitter hesabından açıklama yapmış, "Günaydın, Yurtkur barınma ücretine yönelik itirazı incelemek üzere müfettiş görevlendirdim" twitiyle takip ettiğini belirtmişti. Bakanın twitinden tatmin olmayan öğrenciler akşam saatlerinde biraraya gelerek, yurdun 111 TL olan aylık ücretin 170 TL'ye, giriş saatlerinin de 23.00'den 21.00'e alınmak istenmesine tepki eylemlerine bir yenisini ekledi.

ÖĞRENCİLER TALEPLERİNİ AÇIKLADI


Saat 20.00 sıralarında kurumun bahçesinde toplanan kız öğrencilere, başka bir yurda taşınan erkek öğrenciler de destekte bulundu. Ellerinde büyük bir 'KYK düzenlemeleri iptal edilsin' pankartı taşıyan öğrenciler, "Yeriz içeriz sanane", "müşteri değil öğrenciyiz" ve "haremlik selamlık istemeyiz" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Yurdun bahçesinde tur atan kız öğrenciler, ardından kurumun giriş kapısına gelerek basın açıklaması yaptı. Yapılması açıklanan yeni düzenlemelerin kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirten öğrenciler adına yapılan açıklamada şu taleplere yer verildi:

"Değişen yemekhane uygulamasıyla beslenmemize müdahale edilmesini istemiyoruz. Kameralar tarafından gözetlenmek istemiyoruz. Karma yurtların ayrılmasından doğan mağduriyetlerin giderilmesi için yurtlarımızın tekrar birleştirilmesini istiyoruz. Ranza sisteminin değiştirilmesini istemiyoruz. Denetlenen interneti istemiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kurumun bahçesinden çıkarak Ege Üniversitesi içinde kısa bir süre yürüyen öğrenciler ardından yurda geri döndü.

KYK'DAN 'ZAM YOK' TWİTİ

İzmir Ege Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrencilerin iki gündür yaptıkları eylemle ilgili, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURTKUR) Twitter adresinden "Yurt fiyatlarına zam yapmadık, yapmıyoruz. Lütfen bu haberlere itibar etmeyin" ile "Yurt ücretlerinde geçen yıla göre hiçbir değişiklik yok" açıklaması yapıldı.

AA

Haberin Devamı