Gündem Yusuf Ziya Kavakçı kimdir? Kaç yaşında ve Nereli?

Yusuf Ziya Kavakçı kimdir? Kaç yaşında ve Nereli?

Paylaş
Yusuf Ziya Kavakçı kimdir? Kaç yaşında ve Nereli?

Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı bugünkü köşe yazısında skandal ifadalere yer vererek resmen terörist başı Fethullah Gülen'in tövbe edip, özür dileyip eğitim faliyetlerine devam etmesi yönünde temennide bulundu. Yazı büyük tepki çekince siteden kaldırıldı. Bu kabul edilmeyecek yazı sonrası Yusuf Ziya Kavakçı hakkındaki detayl bilgiler merak edildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin başsorumlusu Fethullah Gülen hakkında bugün Yeni Akit yazarı akla hayale sığmayacak bir yazı yazdı. Yazının başlılığı "Fethullah Gülen Olsam"dı. Bu başlık bile bir ipucu veriyordu aslında yazının devamı için fakat bu kadar ileri gidileceği düşünülememişti. Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı resmen Fethullah Gülen'i kurtarma reçetesini yazmıştı.

"TEVBE EDİYORUM, DEYİNCE AKAN SULARIN DURMASI LAZIM"

Terörist başı Fethullah Gülen'in eğitim faliyetlerine devam etmesi yönünde temennide bulunan Yusuf Ziya Kavakçı, "Türkiye, Erzurum ve köyü memleketi. Yeter artık, Darül Harbi ve küfrü bırakıp Darül İslam’a dönsün. Gelince, fakire göre, öyle işkence etme ve zindana konma gibi bir kötü muamele ile karşılanmayacaktır. “Hata ettik, kul hakkı yedik, özür diliyorum, tevbe ediyorum” deyince akan suların durması lazım. Bu bence en uygun tamir yolu budur." diye ekledi.

Tepkiler art arda gelince Yeni Akit, yazıyı internet sitesinden kaldırdı.

Bu akılalmaz ifadeler sonrası Yeni Akit Yazarı Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı hakkında detaylı bilgi lamk isteyen vatandaşlar internete akın etti. İşte Ziya Kavakçı'nın biyografisi...


YUSUF ZİYE KAVAKÇI KİMDİR?

Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, 1938 Sakarya, Hendek doğumlu. Küçük yaşta Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip Hasırcılar Kur’an Kursu’nda Tecvid, Kıraat, Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh ve diğer İslami ilimler alanında eğitim gördü ve buradan mezun oldu. Vaiz ve müftülük sınavlarını başarıyla geçerek İstanbul’un Fatih ve Beyoğlu bölgelerinde müezzin, imam ve vaiz olarak görev yaptı.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Yüksek İslam Enstitüsü’nde tamamladıktan sonra 1967 yılında doktorasını yine İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi bölüm başkanlıkları görevlerini başarıyla yürüttü. 1980 yılında profesör oldu.

Philadelphia ve Cambridge gibi üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 1988 yılında gittiği Amerikanın Texas eyaletinde uzun yıllar din görevlisi ve islami ilimler hocası olarak görev yaptı.

Kavakçı, halen emekli öğretim üyesi olarak İstanbul ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinin İngilizce İlahiyat bölümlerinde derslere girmektedir.

Çok sayıda Türkçe kitabının yanı sıra İslam hukukuna dair İngilizce eserleri de vardır.

Yusuf Ziya Kavakçı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı ve bir dmnem Refah Partisi Milletvekili olan Merve Kavakçı'nın da babasıdır.