Dünya Yüzemeyen hatalı denizaltı!

Yüzemeyen hatalı denizaltı!

Paylaş
Yüzemeyen hatalı denizaltı!

Ekonomik krizdeki İspanya'nın 680 milyon dolar harcayarak geliştirdiği yeni denizaltılarda utanç verici bir tasarım hatası ortaya çıktı. Denizaltının yüzemediği anlaşıldı

İspanya Savunma Bakanlığı'nın 3 milyar dolar bütçe ile geliştirdiği "Navantia" sınıfı denizaltıların tasarımında hata olduğu ortaya çıktı. Mühendisler, bütçenin 680 milyon dolarlık kısmı harcandıktan sonra, denizaltıların yanlışlıkla olması gerekenden 100 ton daha ağır tasarlandığını fark etti.

OKYANUSUN DİBİNE BATACAK

100 tonluk fazlalık toplam ağırlığı 2 bin ton olan denizaltının geri kalanına kıyasla az gibi görünse de, bu farkın üretilecek denizaltıların okyanusun dibine gömülmesine neden olacağı belirtildi.

DENİZALTILAR YA İNCELECEK YA UZAYACAK

Hatalı tasarlanan denizaltıların yüzebilmesi için araçların yeniden tasarlanarak ya daha ince ya da daha uzun hale getirilmesi gerekiyor. Bu iki seçenek arasından İspanya'nın 71 metre olarak tasarlanan denizaltıları uzatma yoluna gidebileceği bildirildi. Fakat bu da masrafları beraberinde getiriyor çünkü denizaltıya eklenecek her 1 metre 9 milyon dolar mal oluyor.

Haberin Devamı

cnbce