Akdeniz Yüzme bilmeyen çoçuklar için portatif havuz

Yüzme bilmeyen çoçuklar için portatif havuz

Paylaş
Yüzme bilmeyen çoçuklar için portatif havuz

Yüzme bilmeyen çoçuklar için portatif havuz

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-AKDENİZ Belediyesi, yüzme öğrenmek veya sıcaklarda serinlemek isteyen çocuklar için Madımak Parkı içerisine portatif yüzme havuzu kurdu.
Yerel seçimler sırasında Akdenizli çocuklara ve annelere söz veren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 2019 ve 2020 yılları içinde, ilçe sınırlarında bulunan okul bahçelerine yüzme havuzları kurdurdu, böylelikle havuzları dezavantajlı çocukların ayağına getirdi. Bu havuzlar sayesinde 5 bini aşkın çocuk, hem yüzme öğrendi, hem de yaz tatilinin tadını çıkardı.
BAŞVURULARA YOĞUN İLGİ VAR
Akdeniz Belediyesi; “Akdeniz’de Yüzme Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla hizmete açtığı, ilçede ilk olan ve ülke çapında ses getiren projesine bu yılda da devam ediyor. Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı içerisine şimdilik 1 yüzme havuzu kuruldu ve kurs başvuruları 2 Ağustos tarihinde başladı. Yoğun ilgi gören portatif yüzme havuzuna kısa süre içinde 350 kayıt alındı.
ANTRENÖRLER GÖZETİMİNDE ÇOCUKLARA KURS VERİLİYOR
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı içerisinde kurulan havuz başında kurs kayıtları devam ediyor. Belediyenin ücretsiz yüzme kurslarından 2007-2013 doğumlu olan çocuklar faydalanabiliyor. Akdenizli çocuklar, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden gelen uzman antrenörler ve cankurtaranlar eşliğinde yüzme kursu alıyor. Pandemiye karşı alınan önlemler nedeniyle de aynı anda maksimum 20 çocuk yüzme havuzuna alınıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı