Spor Yüzmede madalya erken gelebilir

Yüzmede madalya erken gelebilir

Paylaş
Yüzmede madalya erken gelebilir

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, "Sporcularımız eğer düşündüğümüz seviyede ise 2016 Rio Olimpiyatları'nda 1-2 madalyaya göz dikeceğiz. Ancak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kesinlikle madalya almayı hedefliyoruz" dedi.

Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında hedefledikleri başarılara ulaşmak için iki ayaklı çalışma yürüttüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Projenin bir ayağını Yüzme Milli Takımı Başdanışmanı Bob Bowman’ın koordine ettiğini belirten Bozdoğan, "5 çocuğumuz 6 aydır Bowman yönetiminde ABD’de çalışıyor. Bu çocuklarımızdan çok umutluyuz. Bowman’ın 5 sporcumuzla ilgili verdiği raporlar da çok olumlu" diye konuştu.

Bozdoğan, sporcunun yanı sıra antrenörlerin eğitimine de önem verdiklerinin altını çizerek, bu nedenle dönüşümlü şekilde 2 antrenörün de ABD’de 5 milli yüzücüye eşlik ettiğini bildirdi.

Projenin ikinci ayağının ise Türkiye’de sürdüğünü anlatan Bozdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bowman’ın yardımcısı Fernando Canales de Denizli’de sporcularımızı kampa almış durumda. Yaklaşık bir aydır Denizli’de bulunan Canales henüz sporcuları tanıma aşamasında. Türkiye’de ayrıca Kayseri, Trabzon, Bursa ve Ankara’da olimpik merkezler kurduk. Olimpik merkez sayımızı İstanbul’la beraber 5’e çıkartacağız."

Haberin Devamı

Bozdoğan, iki ayaklı projede işlerin çok iyi gittiğini dile getirerek, "Sporculardan çok ümitliyiz ancak öncelikle 2015’teki derecelerini görmemiz gerekiyor. Sporcularımız eğer düşündüğümüz seviyede ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda 1-2 madalyaya göz dikeceğiz. Ancak 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kesinlikle madalya almayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Rekor katılım bekliyorum"

Başkan Bozdoğan, 2016 Rio Olimpiyatları’nda yüzme branşında en yoğun katılımla yer alacaklarına inandığını söyledi.
Uluslararası Yüzme Federasyonu’nun (FINA) olimpiyatlara katılım için uyguladığı "B barajı"nı kaldırdığını hatırlatan Bozdoğan, "Türkiye 2016’da yüzmede tarihin en yoğun katılımıyla Rio’ya gidecektir. Bu durum da madalya adına bizi umutlandırıyor" ifadesini kullandı.

"62 yüzme havuzu"

Tesisleşme hakkında da bilgi veren Bozdoğan, Geçlik ve Spor Bakanlığı’nın 550 milyonluk yatırımla çeşitli illerde inşaa ettiği 62 kapalı yüzme havuzunun yakın bir zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Bozdoğan, Erzurum’da 2 bin 200 metre yükseklikte Avrupa’nın en gelişmiş bilimsel temelli kamp merkezinin de yapıldığına dikkati çekerek, "Sporcu, antrenör ve tesis anlamında her türlü yatırımı yapıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da hedeflediğimiz madalyalara ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son olarak olimpiyat yolunda kendilerine destek olan sponsorlara teşekkür eden Bozdoğan, sponsorların hizmetleri sayesinde sporcuların performanslarının giderek arttığını kaydetti.

AA