Türkiye (Son Dakika) Yüzüne oksijen maskesi takılıyken sigara içince bu hale geldi!

Yüzüne oksijen maskesi takılıyken sigara içince bu hale geldi!

Paylaş
Yüzüne oksijen maskesi takılıyken sigara içince bu hale geldi!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 7 yıldır Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisi gören 76 yaşındaki Hasbi A., yüzünde oksijen takılıyken sigara içmek isteyince az kalsın ölüyordu. Gazın aniden alev alması sonucu Hasbi A.´nın yüzü ve vücudunun bir bölümü yanarken, olayı fark eden eşi evi yanmaktan kurtardı.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisi görmesine rağmen sigarayı bir türlü bırakamayan, hatta bu nedenle sağ bacağını kaybeden Hasbi A., evde maskeyle oksijen alırken sigara içmek istedi.

Eşi Naciye A.’nın yan odada bulunmasını fırsat bilen Hasbi A., yüzünde maskeyle sigarayı yaktı. Bu sırada oksijenin alev alması sonucu Hasbi A.’nın yüzü ve vücudunun bir bölümü ile evdeki halı alev aldı.


KARISI MÜDAHALE ETTİ...


Olayı fark eden Naciye A. hem eşinin hem de evin yanmasını önledi. Yüzünde yanıklar olan Hasbi A., ambulans ile kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.





TÜM UYARILARA RAĞMEN SİGARAYI BIRAKAMADI!


Gençliğinden bu yana sigara içtiğini doktorların tüm uyarısına rağmen bırakamadığını söyleyen Hasbi A., büyük kazadan yine de ucuz kurtulduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Yavuz YILMAZ / İNEGÖL (Bursa), (DHA)

Haberin Devamı