Sağlık Yüzünüzdeki 'ölüm üçgeni'ne dikkat! Oradaki sivilceleri sıkmayın yoksa...

Yüzünüzdeki 'ölüm üçgeni'ne dikkat! Oradaki sivilceleri sıkmayın yoksa...

Paylaş
Yüzünüzdeki 'ölüm üçgeni'ne dikkat! Oradaki sivilceleri sıkmayın yoksa...

Siz de yüzünüzde çıkan sivilcelere dokunmadan duramayanlardan mısınız? Öyleyse bu uyarıya mutlaka kulak verin! Ağız kenarlarından burun köprüsüne doğru uzanan yerlerdeki sivilceleri sıkmak baş ağrısına, görüş kaybına, felçlere bazen de ölümlere neden olabiliyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Yüzde çıkan sivilceleri sıkmayın, ovalamayın ve patlatmayın" uyarısında bulunarak "Yüzde, ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan yerlerdeki sivilceleri sıkmayın. Buraya 'ölüm üçgeni' adı veriliyor. Çünkü içindeki kan damarları başın arka tarafında, beyne ait esas toplardamarlar ile burada birleşiyor. Bu noktada oluşacak bir enfeksiyon baş ağrısına, görüş kaybına, felçlere bazen de ölümlere neden olabiliyor" dedi.

Haberin Devamı

"Burun ve dudak kıllarını cımbızla aldığınızda, cildinizde oyuk açtığınızda veya sivilceleri patlattığınızda oluşan yaralardaki bakteriler ölüm üçgenindeki kan dolaşımına karışabilir" diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek sivilcelerden kurtulmak için de şu önerilerde bulundu: "Sivilcelerden kurtulmak için A vitamininin önemli rolü vardır ancak mutlaka doktor kontrolünde alınmalı. Yine çinko da cilt sağlığı açısından önemli. Özellikle ergenlik çağında akne sıkıntısının sıklıkla yaşanmasının en önemli nedeni, bu dönemde vücuttaki çinko miktarı düzeyinin en alt seviyede olması. Çinko içeriği yüksek olan kabuklu deniz ürünleri, et, tavuk, balık gibi besinlerin tüketilmesinde fayda var."