Gündem Yüzyılın son şanslı gününde nikah izdihamı

Yüzyılın son şanslı gününde nikah izdihamı

Paylaş
Yüzyılın son şanslı gününde nikah izdihamı

Yüzyılın son şanslı günü olarak adlandırılan 12.12.12 tarihinde Antalya'da hayatlarını birleştirmek isteyen 130 çift, bu özel günde evlenmek için nikah dairelerinden randevu aldı.Türkiye'nin dört bir yanında çiftler nikah sırası almak için sıraya girdi

Antalya’da hayatlarını unutulmaz bir günde birleştirerek 12.12.12 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, nikah salonlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Normal günde en fazla 10 çiftin evliliğinin yapıldığı bir nikah dairesinde 12 Aralık için başvuranların sayısı yaklaşık 4 kat arttı. Antalya Büyükşehir, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerine ait nikah salonlarında 12 Aralık’ta evlenmek için 130 çift başvurdu.

Antalya’da 12.12.12 sayı sıralaması nedeniyle özel ilgi gören tarihte evlenmek isteyen çiftlerin 6 ay öncesinden nikah dairelerinden gün almaya başladığı kaydedildi. Muratpaşa Belediyesi’nde 12 Aralık’ta evlenmek için başvuran çift sayısı 42’ye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu tarihte 30 çiftin, Konyaaltı Belediyesi 20 çiftin, Kepez Belediyesi de 38 çiftin nikah töreni yapılacağını açıkladı.

15 DAKİKADA BİR NİKAH

Belediyeler bu özel günde hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlere, nikah törenlerini mutlu geçirebilmeleri için ekstra çalışma başlattı. Normal günde öğle saatlerinde başlayan nikah işlemleri, 12 Aralık’ta sabah saatlerinden itibaren yapılacak. Mesai saati bitiminde de nikah memurları, çiftlerin düğününde nikah işlemlerine devam edecek. Yaklaşık 15 dakikada bir evlilik işleminin gerçekleştirileceği salonlarda belediyeler tarafından 12 Aralık’a özel süslemelerin de yapılacağı kaydedildi.

SON HAFTA SAYI ARTABİLİR

Çiftlerin nikah dairelerinde tören saatini de günün tarihiyle aynı sayı sıralaması olan saat 12.12’de yaptırmak için özel istekte bulunduğu ifade edildi. Yetkililer, 12.12 saatini ilk talep eden çiftin, isteğini kabul ettiklerini aktardı. Nikah dairelerine 12 Aralık’ta evlenmek için randevu alıp, evrak işlemlerini sürdüren çok sayıda çiftin olduğu ve bu çiftlerin işlemlerini tamamlamasıyla sayının daha da artmasının beklendiği belirtildi.

DHA

Haberin Devamı