Akdeniz Zabıta ekiplerinden fırınlara 'hijyen' denetlemesi

Zabıta ekiplerinden fırınlara 'hijyen' denetlemesi

Paylaş
Zabıta ekiplerinden fırınlara 'hijyen' denetlemesi

Zabıta ekiplerinden fırınlara 'hijyen' denetlemesi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj kontrolü yaptı.
İlçe sınırlarında bulunan fırın, patiseri, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, temizlik, hijyen ve gramaj kontrolü ile ürünlerin fiyatı, üretim ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Denetimlerde, özellikle işyerlerinin temizliği ve gıda ürünlerinin son kullanma tarihi ve saklanma koşullarına dikkat eden ekipler, bazı işyeri sahiplerini ve çalışanları uyarıp, tutanak tuttu. Bir sonraki denetimlerde aynı hata ve eksikliklerin tekrarlanması halinde ilgili mevzuat gereğince, işyeri sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.
'DENETİMLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK'
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilçe sınırlarında bulunan ve her türlü gıda üretimi ile satışı yapan işyerlerine yönelik denetleme ve kontrollerin kapsamlı bir şekilde ve periyodik olarak devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Gültak, "Halkımızın sağlığı, huzuru ve esenliği bizim için önceliklidir. Vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek her türlü uygulamanın yakın takipçisi olacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı