Magazin Zalim İstanbul dizisinin oyuncusu Fikret Kuşkan kimdir?

Zalim İstanbul dizisinin oyuncusu Fikret Kuşkan kimdir?

Paylaş
Zalim İstanbul dizisinin oyuncusu Fikret Kuşkan kimdir?

Zalim İstanbul dizisi yayınlanan ikinci bölümünde de izleyiciyi ekran başına kilitledi. Antakya’dan, İstanbul’a uzanan bir var olma mücadelesinin anlatıldığı dizi de konusu kadar oyuncular da dikkat çekiyor. Zalim İstanbul dizisinin oyuncularından Fikret Kuşkan internette merak edilen isimlerin arasında geliyor. Peki, Fikret Kuşkan kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte Fikret Kuşkan hakkında bilinmeyenler…

Oldukça sıra dışı öyküsüyle daha ilk günden izleyiciyi etkilemeyi başaran Zalim İstanbul dizisi internette gündem oldu. Bir ailenin var olma mücadelesini konu alan Zalim İstanbul usta oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çekiyor. Agah karakterini canlandıran Fikret Kuşkan Zalim İstanbul’un merak edilen isimleri arasında geliyor. Peki, Fikret Kuşkan kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Haberin Devamı

FİKRET KUŞKAN KİMDİR?

22 Nisan 1965 doğumlu sanatçı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Oyunculuk, Kuşkan’ın aklına ilk, lise öğretmeninin kendisini, haftasonu tiyatroya çağırmasıyla giriyordu. Liseyi bitirdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte bir fotoğraf ajansı kurdu. Ancak tiyatrocu olmak istiyordu, bu yüzden 21 yaşında Mimar Sinan‘ın konservatuar sınavına girmeye karar verdi. İlk denemesinde başarılı olamayan Kuşkan, İstanbul Devlet Konservatuarı‘nda şansını denedi ve başarılı oldu.

Kuşkan’ın rol aldığı ilk film “Sis“in (1988) ardından “Gençler” (1989) adlı dizi, sonra da sırasıyla; “Gizli Yüz” (1990), “İki Başlı Dev” (1990), “Issızlığın Ortası” (1991), “Dönersen Islık Çal” (1992) filmleri geldi. Kariyerinde bugüne kadar 38 filmde rol aldı. Çağan Irmak‘ın yönettiği “Babam ve Oğlum” (2005) ve “Mustafa Hakkında Herşey” (2003) gibi bir çok sinema eleştirmeni tarafından tam not almış yapımların başrolündeydi.

Haberin Devamı

Kuşkan, “Şaşıfelek Çıkmazı“, “Emanet“, “Esir Şehrin İnsanları“, “Artık Çok Geç” ve “Issızlığın Ortası” adlı televizyon dizilerinde de rol aldı. Televizyon reklamlarında seslendirme yaptı.

1988 yılında Sis (Zülfü Livaneli)’de küçük bir rolle ilk kez kamera karşısına geçti. 19 Sinema filmi çevirdi.

1991 Antalya Film Festivalinde Gizli Yüz (Ömer Kavur) ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı. 1993 CASOD’da Dönersen Islık Çal (Orhan Oğuz)’la "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. 2002 Ankara Film Festivalinde 9 (Ümit Ünal)’la "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. 2006 İstanbul Film Festivalinde Babam ve Oğlum (Çağan Irmak)’la "En İyi Erkek Oyuncu" seçildi.

Fikret Kuşkan, son olarak Zalim İstanbul’da Karaçay Ailesinin otoriter reisi; memleketine, toprağına hala yürekten bağlı bir lojistik patronunu canlandırıyor.