Magazin Zalim İstanbul’un Cenk Karaçay karakterini canlandıran Ozan Dolunay kimdir?

Zalim İstanbul’un Cenk Karaçay karakterini canlandıran Ozan Dolunay kimdir?

Paylaş
Zalim İstanbul’un Cenk Karaçay karakterini canlandıran Ozan Dolunay kimdir?

Zalim İstanbul dizisinin en çok merak edilen isimlerin başında Cenk Karaçay karakterini canlandıran Ozan Dolunay geliyor. İnternette sıklıkla Ozan Dolunay kimdir? sorusu aratılıyor. İşte Ozan Dolunay ile ilgili detaylar…

Zalim İstanbul dizisi yayınlandığı ilk günden itibaren izleyiciyi ekranları başına kilitlemeyi başardı. Zalim İstanbul usta oyunculardan oluşan kadrosu, konusu ve genç yetenekleri ile dikkat çekiyor. Dikkat çeken isimlerin başında da Zalim İstanbul’un Cenk Karaçay karakterini canlandıran Ozan Dolunay geliyor. Peki, Ozan Dolunay kimdir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

OZAN DOLUNAY KİMDİR?

1990 yılında Ankara’da dünyaya gelen Ozan Dolunay, Enka Lisesi ve Cleveland Highs High School’dan mezun oldu. Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü okurken bir yandan da Craft Oyunculuk Atölyesi’nde İpek Bilgin, Çağ Çalışkur ve Bahar Kerimoğlu gibi isimlerden oyunculuk eğitimi aldı.

Killology oyunuyla ilk kez sahneye çıkan Ozan Dolunay, Üstün Akmen Ödülleri ve Afife Jale Ödülleri’nde “En iyi genç yetenek” dalında aday gösterilmiş, Üstün Akmen En İyi Genç Yetenek Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.

İlk kez 2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar’da Barış karakteriyle kamera önüne geçen Ozan Dolunay, Oyunbozan (Rüzgar) ve Yüksek Sosyete (Mert) dizilerinden sonra ilk başrol deneyimiyle Lise Devriyesi’nde (Yiğit) rol almıştır. Son olarak Zalim İstanbul dizisinde Cenk Karaçay karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

DİZİLERİ

2015 Tatlı Küçük Yalancılar (Barış)

2016 Oyunbozan (Rüzgar)

2016 Yüksek Sosyete (Mert)

2017 Lise Devriyesi (Yiğit)

2018 - Darısı Başımıza

2019 Zalim İstanbul (Cenk Karaçay)