Ekonomi 'Zam isterken Allah'tan korkun'

'Zam isterken Allah'tan korkun'

Paylaş
'Zam isterken Allah'tan korkun'

'Zam isterken Allah'tan korkun'

Antalya´nın Kemer İlçesi´nde düzenlenen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürleri İstişare Toplantısı´na katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, toplantıda yaptığı konuşmada, ekonomik krizde zam isteyen memur temsilcilerine anlam veremediğini söyledi. Ekonomik krizlerin en az memurları etkilediğini savunan Bakan Ergün, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bizim vergi günleri, enerji maliyetleriyle işimiz yok. Biz kamudan maaş alanlarız. Patron bizi işten attı mı? Yok. Atmadı. Devlet patronumuz ve bizi işten atmadı. Maaşımızı yarı yarıya indirdi mi? Bu ayın maaşını geciktirdi mi? Peki biz ne yapıyoruz? Kamu çalışanları olarak ekonomik krizden en çok şikayet edenler haline geldik. Sözleşme görüşmeleri var ya memur sendikalarıyla. Hepsi birden geldiler. ´Efendim arkadaşlarımıza ekonomik kriz farkı istiyoruz´ dediler. Allah´tan korkun. Ekonomik krizden biz nasıl etkilendik ki, ekonomik kriz farkı istiyoruz."

YUNANİSTAN REZİL OLDU

İl müdürlerini çalışmalarında şeffaf olmaya davet eden Bakan Ergün, bu konuda Yunanistan'da yaşanan krizi örnek göstererek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"21´inci yüzyılda ´gizlilik´ diye bir şey yok. Kimse gizli saklı bir iş yapmaya kalkmasın. Hiçbir şey gizli kalmaz. Ama üç gün sonra ama beş gün sonra her şey açığa çıkar. Sonra ele güne rezil oluyoruz öyle değil mi? Gizli saklı bir şey yaparsan ele güne rezil olursun. Yunanistan ne oldu? Verileri saklamış. İstatistik bilgilerini kamuoyuna yanlış vermiş. Şeffaflıktan uzaklaşmış. Ne oldu? 3 yıl sonra açığa çıktı. Dünyaya rezil oldular. O hükümet öbür hükümetten saklamış. Öbürü ötekinden saklamış. Kamuoyundan saklamışlar. 21. yüzyılda gizlilik diye bir şey yok. Biz burada şimdi gizli bir şey konuşsak burada kalır mı? İki kişinin bildiği bir şey sır değildir. İki kişi biliyorsa o sır olmaktan çıkar. Bir tek sen biliyorsan tamam."

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)