Siyaset Zam yağmuru mahkemelik oldu
Paylaş
Zam yağmuru mahkemelik oldu

Tüketiciler Birliği ve CHP bir dizi alanda yapılan zamların iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne ayrı ayrı başvuruda bulundu

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya başvuru dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada, daha önce yüksek yargının aldığı bir kararı hatırlatarak, "yapılan zammın, enflasyon oranından yüksek olması, daha önce verilen 'kamusal hizmetlerden yapılacak zammın enflasyondan yüksek olmaması' kararına ters düşmüştür" dedi.

"Hükümet kaz kümesine giren hırsız gibi, vatandaşı torbaya atmaktadır" diyen Kaya, " Yüce yargı, daha önce verdiği kararlar gibi, enflasyonun iki katı olan bu zammı durduracaktır" diye konuştu.

Kaya, tüketicelere çağrıda bulunarak, KGS ve OGS ödemeleri ektrelerini mutlaka saklamalarını, 6 ay içinde sonuçlanacak davadan sonra ödedikleri fazla paraların iadesi için hazır olmalarını istedi.

CHP'DEN DE DAVA

CHP istanbul İl Teşkilatı da İstanbul Bölge İdare Mahkesi'ne aynı yönde bir başvuruda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, son günlerde Türkiye'de peş peşe gelen zamlarla ilgili yargıya başvurduklarını söyleyerek, Sayın başbakan 'kriz bizi teğet geçti' demişti. Son dönemdeki zamlar bunun aksini gösteriyor" diye konuştu.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ZAMMI

Yapılan zamların son 20 yılın en yüksek zamları olduğunu söyleyen Tekin, "Bu Türkiye'nin nasıl yönetildiğinin bir fotoğrafıdır" dedi. Çalışanlara gelen zammı "gördük" diyen Tekin, " Bir taraftan çay kaşığıyla verip, kepçeyle alıyorsunuz. Bu zamları nasıl karşılacak Türk toplumu bekliyoruz" diye konuştu.

Özgür ALTUNCU/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı