BESİNLERDEKİ İYOT MİKTARI NE KADAR?
Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, besinlerde bulunan iyot miktarı hakkında şu bilgileri verdi:
- İnek sütü 200 ml (1 su bardağı) 50-80 µg
- Organik inek sütü 200 ml 30-65 µg
- Yoğurt 150 g (4 çorba kaşığı) 50-100 µg
- Yumurta 1 adet 20 µg
- Peynir 40 gr (yarım su bardağı) 15 µg
- Beyaz balık 100 gr 115 µg
- Yağlı balık 100 gr 50 µg
- Kabuklu deniz ürünleri 100 gr 90 µg
- Et 100 gr 10 µg
- Tavuk 100 gr 10 µg
- Fındık 25 gr 5 µg
- Ekmek 1 dilim 5 µg
- Sebze ve meyve 80 gr 3 µg