Advertorial Zayıflama sonrası vücut estetiği hakkında bilmeniz gerekenler
Sponsorlu

Zayıflama sonrası vücut estetiği hakkında bilmeniz gerekenler


Paylaş
Zayıflama sonrası vücut estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

Tüp mide ameliyatı sonrası verilen kilolar ister istemez vücutta birtakım deformasyonlar yaratıyor. Bu görüntüden memnun olmayanların son zamanlarda başvurduğu yöntem ise post-bariatrik cerrahi. Post-bariatrik cerrahi ile sarkan bölgeler yeniden şekillendirilebiliyor

Post-bariatrik cerrahi ile ilgili merak edilenleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Orhan Babucçu anlattı:

BARİATRİK CERRAHİ NEDİR?

Aşırı kilolu olmak sıklıkla bir tercih değil metabolik bir sorundur, kimse 120 kilo olmak için çabalamaz. Elbette sağlıklı beslenme ve spor ile fazla kilolarımızı vermek en doğrusu ancak her zaman mümkün olmayabilir. Günümüzde aşırı kilolu hastaların "tüp mide ameliyatı" dediğimiz yöntemle büyük miktarlarda kilo verdiklerini görmekteyiz.

POST-BARİATRİK CERRAHİ NEDİR?

Tüp mide ameliyatı sonrası biz kilo verdikçe vücudumuzda sarkmalar oluşmaya başlar. Bunun nedeni kilo ile belirli bir seviyeden ötesinde genişleyen derinin zayıflama ile beraber eski haline gelememesidir. Özellikle bariatrik cerrahi (tüp mide) ameliyatından sonra bu sarkmalar kaçınılmaz olur.

Sarkmaların oluştuğu alanlar kadınlar ve erkeklerde çok farklılık göstermez. Başlıca etkilenen alanlar; kollar, göğüsler, karın, sırt ve bacak içleridir. Plastik cerrahi tarafından bu sarkmaların giderilerek vücudun yeniden şekillendirme işlemine ise "post-bariatrik cerrahi" denir.

CERRAHİ GEREKTİRMEYEN ÇÖZÜMLER VAR MI?

Çok hafif sarkmalarda doktorunuza alternatifleri sorabilirsiniz ama aşırı kilo kayıplarından sonra sarkan kısımlar sıklıkla cerrahi düzeltme gerektirir.

POST-BARİATRİK CERRAHİ NE ZAMAN YAPILIR?

İlk koşul elbette adayın sağlık sorunun olmamasıdır. Zira bu hastalarda bazı vitamin ve hormonların eksiklikleri ile kan değerlerinin düşük olması sık görülebilir.

Bir diğer gereklilik hastanın sigara içmiyor olmasıdır, aksi takdirde ameliyat sonrası dönemde pek çok sağlık problemi ile karşılaşmak mümkündür.

Her şey yolundaysa ameliyat zamanlaması için en önemli konu yeni kilonun sabitlenmiş olmasıdır. Netleşmek adına bunu ameliyat sonrası ulaşılmış ya da yaklaşılmış ideal kiloda altı aydan uzun süre kalmak olarak tanımlayabiliriz.

POST-BARİATRİK CERRAHİDE NE YAPILIR?

Post-bariatrik cerrahi bildiğimiz estetik ameliyatların çoğunun aynı kişiye belirli bir sistem ve zamanlama sürecinde yapılmasıdır. Tek başına karın germe ya da meme dikleştirmeden farkı kilo verme sonrası yapılan ameliyatların bir bütünün parçası olmasıdır. Yani siz karın germe yaparken ilerideki bacak germe işlemini de hesaba katmak ya da göğüs dikleştirme ameliyatını kol germe işlemi ile entegre etmek zorundasınızdır. Diğer bir deyişle ulaşmak istediğiniz nihai sonucu kafanızda canlandırıp bütün ameliyatları bu sonucu doğru atılmış adımlar şeklinde yapmanız gerekmektedir.

Deformitenin derecesine göre tek seferde çözülebilse de post-bariatrik cerrahi sıklıkla aralarında belirli bir süre olan 2-3 ameliyat gerektirebilir.

Web: https://www.babuccu.com/

Bilgi için:

E-mail: info@babuccu.com

Telefon: 0 (212) 234 34 51

Whatsapp: 0 (541) 586 29 79

Instagram: https://instagram.com/babuccusurgicalarts/