Egzersiz - Diyet Zayıflamada yeni moda: Virechana diyeti

Zayıflamada yeni moda: Virechana diyeti

Paylaş
Zayıflamada yeni moda: Virechana diyeti

Virechana diyeti, son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Ayurveda tıbbında oldukça kullanılan bu diyet sayesinde 7 günde 3 ila 5 kilo arasında zayıflayabilirsiniz. İşte virechana diyetinin detayları…

Kısıtlı bir zamanda kilo vermek istiyorsanız, ve bu süreç 1 hafta ise bu diyeti uygulayabilirsiniz. Peki nedir bu Virechana diyeti?

Haberin Devamı

VİRECHANA DİYETİ NEDİR?

Virechana diyetinin en büyük özelliklerinden biri ise vücut tipinizi ve karakter özelliklerini baz alarak size yol çizmesidir. Virechana diyetinde 3 ana karakter bulunmakta. İşte o karakterler;

Bu karakterler sayesinde, vücudunuzda oluşabilecek hastalıklara karşı önlem almış olacaksınız.

1- PİTTA TİPİ

Hayati organlarınızın işleyişinde oluşan terslikler ya da fazla hormon salgılama gibi rahatsızlıkları önler. Pitta tipine sahip olan insanlarda genel olarak gözlemlenen karakter özellikleri şunlardır; açık sözlülük, mücadeleci tavırlar, girişkenlik, çabuk sinirlenme ve son olarak da çabuk acıkma.

2- VATA TİPİ

Hareket organlarının ve vücudun olağan akışının bozulması ile ortaya çıkan hastalıkları önler. Vata tipine sahip olan kişilerde görülen karakter özellikleri genel olarak şöyledir: kararsızlık, yaratıcılık, duygusallık ve sonuncusu ise hassaslık.

Haberin Devamı

3- KAPHA TİPİ

Organların yapısında ortaya çıkan hastalıklardır. Kanser buna örnektir. Kapha tipine sahip olan bireylerde görülen özellikler genelde şunladır: cesaret, alçak gönüllülük ve son olarak da asalet.

VİRECHANA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Virechana diyeti 1 hafta boyunca uygulanan bir diyettir. Ayurveda tıbbında kullanıldığı için ağırlıklı olarak baharatları ve sebzeleri tüketmeniz gerekiyor. Sabahları en geç saat 8’de ilk öğününüzü yemiş olmanız gerekir. Gün içerisinde en az 1 fincan bitki çayı içmelisiniz. Çorbalarınızda un eklememeli ve mikserden geçirmemelisiniz. Diyet süreniz boyunca çay ve kahve tüketmemelisiniz ve spor yapmamalısınız. Bu diyette genel olarak çok fazla tokluk hissi yaşamayacağınızdan çok fazla güneşte durmamanızı ve doktorunuz gözetiminde uygulamanızı öneririz.

VİRENCHA DİYETİ İÇİN BİR GÜNLÜK ÖRNEK LİSTE

Sabah

1 bardak laktozsuz sütü ısıtın ve içerisine 1 yemek kaşığı ghee, 1 çay kaşığı zencefil ve darülfülfül ekleyin. Çok fazla açlık hissedene kadar hiçbir şey yemeyin.

Öğle

Günün geri kalanında genel olarak çorba tüketmeye çalışın. Eğer çorba yoksa, sulu ev yemekleri (haşlamalar) veya zeytinyağlı yemekleri tercih edebilirsiniz. Brokoli, semizotu, karalahana ve enginar gibi sebzeleri tüketmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Tükettiğiniz yemeklere kişniş, kimyon, zerdeçal, kakule tozu, nane, kekik ve kırmızı biber ilave etmelisiniz.

Akşam

Sabah olduğu gibi akşam öğününüzü de akşam en geç saat 8’de tüketmeniz gerekiyor. Akşam yemeklerinizde ekmek tüketmemelisiniz. Ve sadece çorba içmelisiniz.

Bu diyeti 7 gün uygulamanız sonucunda en az 3 en fazla 5 kilo verebilirsiniz. diyetiniz sırasında melisa, rezene, adaçayı ve mate çayı tüketebilir, çeşitli detoks içecekleri tüketebilirsiniz.

Kaynak: Mahmure