Zayıflatıyor! Pancarın 6 önemli faydası

Pancar, kırmızı rengiyle gözümüze, pek çok faydasıyla da sağlığımıza hitap ediyor. Yeşil yaprakları demir, A ve C vitamininden oldukça zengin. Yumru ve kök kısmı da folik asit, manganez, potasyum ve posa kaynağı. Pancar, ona kırmızı rengini veren betalain adlı fitonutrientler sayesinde güçlü bir antioksidan ve antimikrobiyal bir kaynak. Peki zayıflamaya da faydalı mı? Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendiren ve pek çok hastalığı önleyici etkiye sahip olan pancarın 6 faydasını sıraladı.

26 Kasım 2021, Cuma 15:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR.

Pancar lif içeriği yüksek bir besin olduğu için tokluk hissini artırıyor, mideyi daha geç terk ediyor. Böylece kilo vermeye katkıda bulunuyor. Pancar ayrıca düşük yağ oranı ve düşük kalorisiyle de zayıflama diyetlerinde kullanılmaya uygun bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

EGZERSİZ PERFORMANSINI ARTIRIYOR

EGZERSİZ PERFORMANSINI ARTIRIYOR

Pancar antrenman sırasında dayanma süresini uzatıp daha geç yorulmaya ve bu sayede antrenman süresini uzatmaya destek oluyor. Yapılan çalışmalarda; egzersiz öncesinde tüketilen 500 ml pancar suyunun, egzersiz sırasında algılanan zorlanma derecesini düşürdüğü, böylelikle performansı olumlu yönde etkilediği gösterilmiş. Spor yapanlarda 500 ml pancar suyu tüketimi nitrat açısından güvenlidir. Ancak sporculara yönelik kullanılan destek karışımlarında yer alan bileşenlerle gelişebilecek olan olası etkileşimlere bağlı riskler konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

Pancar bileşenleri, özellikle de pancara kırmızı rengini veren betalain pigmentleri, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar (iltihap giderici) etki gösteriyorlar. Pancar içeriğindeki zengin C vitaminiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de oldukça etkili oluyor. Bu sayede kış mevsiminde sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklara karşı vücudun direnci artırıyor ve birçok hastalığın gelişmesi önlenebiliyor.

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜREBİLİYOR

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜREBİLİYOR

Kalp krizi, felç, beyin kanaması ve kalp yetmezliği gibi hastalıkların gelişmesindeki en temel neden, yüksek tansiyon oluyor. Yüksek tansiyon ayrıca pek çok hastalık için ciddi bir risk faktörü. Pancar içeriğindeki nitratlar sayesinde kan damarlarının genişlemesine katkıda bulunarak kan akımını artırıyor. Bu sayede kan basıncının düşmesinde etkili oluyor. 

BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ DÜZENLİYOR

BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ DÜZENLİYOR

Pancar yüksek posa içeriğiyle bağırsak hareketlerini de düzenliyor. Bu etkisiyle gaz, şişkinlik, kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunların önüne geçiyor. Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde özellikle kabızlık probleminin çözümüne katkıda bulunuyor. 

KANSERE KARŞI ETKİLİDİR

KANSERE KARŞI ETKİLİDİR

Kırmızı pancar, içeriğindeki betalain antioksidan özelliği sayesinde serbest radikaller ve kanserli hücrelerle savaşıyor. Pancara kırmızı rengini veren bu pigment, ilaçların vücutta bıraktığı toksinlerin yok edilmesinde ve tümörün büyümesini önlemede etkili oluyor. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Yorgunluğu atın, bağışıklığı güçlendirin! İşte kritik 5 öneri