Gündem Zehir tacirlerine büyük darbe

Zehir tacirlerine büyük darbe

Paylaş
Zehir tacirlerine büyük darbe

Diyarbakır'da polis, 'torbacı' olarak nitelendirilen uyuşturucu tacirlerine yönelik helikopter ve özel harekat polislerin de katıldığı 800 personelle 101 ayrı noktaya hava destekli eş zamanlı operasyon düzenledi

Emniyet Müdürü Recep Güven’in yönettiği operasyonda satışa hazır uyuşturucular ele geçirilirken 50 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sokaklarda uyuşturucu satışı yapan ’torbacı’ olarak nitelendiren şahıslara yönelik bugün saat 05.00’de operasyon düzenledi. Emniyet Müdürü Recep Güven’in yönettiği operasyonda, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de aralarında bulunduğu 800 polis görev aldı. Havadan polis helikopterinin de destek verdiği şafak operasyonunda, önceden belirlenen 79 ev ve 22 işyeri olmak üzere toplam 101 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapıldı.

Haberin Devamı

50 GÖZALTI

Özellikle mahalle aralarında uyuşturucu madde sattıkları belirlenen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonda, çok sayıda uyuşturucu hap ile esrar ele geçildi. Kent genelinde düzenlenen operasyonda polis özellikle merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi’ndeki metruk binalara baskın düzenledi. Uyuşturucu tacirlerinin özellikle kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan harabe evleri seçtiğini belirleyen polis, buralarda yaptığı aramalarda çok sayıda satışa hazır ’fişek’ olarak tabir edilen esrar ele geçirdi. Eğıitimli köpeklerin de kullanıldığı baskınlarda 50 kişi gözaltına alınırken, operasyonlar kentin birçok noktasında gün boyu sürdü. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Sokak satıcılarına yönelik, havadan ve karadan 800 personelle operasyona katıldık. Çok kapsamlı bir operasyon oldu. Bu yılın en büyük operasyonu diyebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ- Bayram BULUT/ DHA