Gündem Zekeriya Öz Bakırköy'e atandı

Zekeriya Öz Bakırköy'e atandı

Paylaş
Zekeriya Öz Bakırköy'e atandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanması ile ilgili olarak DHA'ya konuşan Zekeriya Öz, atamayı doğrularken, bundan başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanması ile ilgili olarak DHA'ya konuşan Zekeriya Öz, atamayı doğrularken, bundan başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti.

BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONUNDAN İLİŞKİSİ KESİLDİ

Öz, hakkındaki inceleme gereği tedbiren bu göreve getirildi. Jet atama ile Savcı Öz’ün “Büyük rüşvet” operasyonuyla ilişkisi tamamen kesilmiş oldu. Mazeret kararnamesi üzerinde çalışan HSYK jet bir atama kararına imza attı.

HSYK’nın mazeret kararnamesini yarın ilan etmesi bekleniyor. Kararnamede sürpriz kararların olabileceği de belirtildi. Adalet Bakanlığı kaynaklarına göre Bakan Bozdağ’ın İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Savcı Öz’ün de aralarında bulunduğu 9 isme ilişkin inceleme iznini henüz vermediği belirlendi.

Haberin Devamı

ÖZ DUBAİ TATİLİ BELGELERİ İÇİN HSYK'YA BAŞVURDU

Başsavcı Öz, Dubai'de yaptığı tatilin tüm ödemelerini kendisinin yaptığını belirterek ve bu belgeleri göstermek için HSYK'ya başvurduğunu açıklamıştı. Öz ayrıca bu belgeleri yarın bir basın toplantısı yaparak açıklayacağını duyurmuştu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 17 Aralık operasyonunun 2. dalgasında soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş ile Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile birlikte Zekeriya Öz hakkında da inceleme başlatmıştı.