Kültür - Sanat Zeki Müren şarkıları Bodrum ve Çeşme'de yankılanacak
Paylaş
Zeki Müren şarkıları Bodrum ve Çeşme'de yankılanacak

Limak Vakfı, Limak Filarmoni Orkestrası ile Anadolu’da çıktığı ilk müzik yolculuğunda müzikseverleri Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarıyla biraraya getirmeye devam ediyor

Eğitim başta olmak üzere farklı alanlarda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle, Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına destek veren Limak Vakfı, Limak Filarmoni Orkestrası aracılığıyla sanata olan katkılarını da sürdürüyor. Çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda Kış döneminde Türkiye turnesini başarıyla tamamlayan Limak Filarmoni Orkestrası, büyük beğeni toplayan Zeki Müren şarkılarını Bodrum ve Çeşmeli müzikseverlerle buluşturmak için harekete geçti. Limak Filarmoni Orkestrası, 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü Bodrum Antik Tiyatro’da, 28 Ağustos Salı günü ise Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda, Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını Murat Karahan’ın eşsiz yorumuyla izleyicilerin beğenisine sunacak.

Haberin Devamı

ZEKİ MÜREN'İN HAFIZALARA KAZINAN ŞARKILARI

Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan’ın solistliğini yaptığı orkestranın yönetiminde is Türkiye’nin önde gelen orkestra şeflerinden Oğuzhan Kavruk bulunacak. Moskova Bolşoy Tiyatrosu’ndan, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına kadar yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Murat Karahan, düzenlenecek konserlerde Zeki Müren’in hafızalara kazınan “Şimdi Uzaklardasın”, “Elbet Bir Gün Buluşacağız” ve “Yaralı Gönül” gibi ünlü parçalarını seslendirecek.

HEDEFİMİZ ÇOK SESLİ MÜZİK İZLEYİCİSİ ORANINI ARTTIRMAK

Opera ve klasik müzik alanında Türkiye’nin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Murat Karahan, Limak tarafından kurulan Filarmoni Orkestrası’nın çok önemli bir adım olduğunu ve benzer projelerle Türkiye’nin kısa süre içinde dünya operaları ile yarışacak seviyeye geleceği kanısında. Murat Karahan, “Bizim projedeki çıkış noktamız da bu oldu. Ülkemizdeki klasik müzik ve çok sesli müzik izleyicisi oranını artırmak ve bu zenginliği çok daha geniş kitlelere yaymak hedefiyle yola çıktık. Limak Filarmoni Orkestrası “Şostakokoviç de çalacak, Zeki Müren şarkılarını da yorumlayacak. Evrensel müziğe kendi yerli ezgilerimizle katkıda bulunacağız” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı