Spor Zeljko Buvac kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Zeljko Buvac kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Zeljko Buvac kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Uzun yıllardır, teknik direktör Jurgen Klopp'un yardımcılığını yapan Zeljko Buvac'ın ismi şu sıralar Fenerbahçe'yle anılıyor. Fransız sportif direktörü Damien Comolli'nin Fenerbahçe'nin başına geçmesiyle birlikte bu iddilar daha da güçlenmiş durumda... Peki, Zeljko Buvac kimdir?

Ali Koç'un Fenerbahçe başkanı olmasıyla birlikte taraftarların beklentileri bir hayli artmış durumda... Fransız sportif direktör Damien Comolli'nin gelişi de "Yeni teknik direktör mi gelecek?" sorusunu beraberinde getirdi. Bu gelişmeler yaşanırken basına bir haber yansıdı.Uzun yıllardır, teknik direktör Jurgen Klopp'un yardımcılığını yapan Zeljko Buvac'ın, teknik direktör olara Fenerbahçe'nin başına geleceği iddia edildi. İddia sonrası başta sarı lacivertli takıma gönül verenler olmak üzere birçok futbolsever "Zeljko Buvac kimdir?" sorusunu sormaya başladı

Haberin Devamı

ZELJKO BUVAC KİMDİR?

Bosna-Hersekli Buvac, teknik direktörlük kariyerine futbolu bıraktığı SC Neukirchen’de yardımcı antrenör olarak başladı. 56 yaşındaki teknik adam 2001 yılında Mainz’da göreve başladı ve Jurgen Klopp’un yardımcısı oldu. Buvac, Dortmund’a seviye atlatan teknik heyette en önemli isimlerden biri oldu.

Sırasıyla Borussia Dortmund ve Liverpool’da da Klopp’un yardımcılığını üstelenen Buvac, yaklaşık 1 ay önce Klopp ile 17 yıllık birlikteliğine son verdi. Adı Fenerbahçe ile anıla Buvac’ın yeni sezonda tek başına teknik direktörlük yapmak istediği biliniyor. Buvac, taktiksel konulardaki analiz ve başarılarıyla dikkat çekiyor.