Yaşam Zenginler, fakirlerden daha çok yaşıyor

Zenginler, fakirlerden daha çok yaşıyor

Paylaş
Zenginler, fakirlerden daha çok yaşıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, zengin nüfusun maddi geliri düşük olanlara göre ortalama 7 ila 10 yıl fazla yaşadığını ortaya koydu

ABD'de 50 eyalet genelinde yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Ülkenin zengin ve fakir bölgelerindeki sosyo ekonomik ve sağlık açısından yaşadığı ayrıma odaklanan araştırma çok ilginç bulguları tespit etti.

ORTALAMA YAŞAM 69 YIL, AMA ZENGİNLER İÇİN DEĞİL...


Ülkenin fakir bölgelerinde erkekler için ortalama yaşam 69 yıl olarak belirlendi. Gelir düzeyinin daha yüksek olduğu bölgelerde ise erkeklerin ortalama ömrünün 76 yıl olduğu ortaya çıktı. Aynı oran kadınlarda ise 76'ya 79 olarak belirlendi.

ABD'deki Amerikan Toplum Sağlığı dergisinde yayınlanan araştırmaya göre gelir düzeyi düşük bölgelerdeki erkeklerin ortalama ömrü dünyanın yarısından daha düşük bir seviyede.

YOKSUL BÖLGELERDE SİGARA KULLANIMI VE OBEZİTE DAHA FAZLA


Araştırmanın yöneticilerinden doktor Randy Wykoff, farklı mahallelerdeki tüketim alışkanlıklarını bulmayı hedeflerken böyle bir sonuçla karşılaştıklarını belirtti. Aynı zamanda gelir düzeyi düşük seviyelerde olan bölgelerde sigara içme oranının iki kat ve obetizenin ise yüzde elli daha fazla olduğu tespit edildi.

Doğu Tennessee Eyalet Üniversitesi'nde Toplum Sağlığı Dekanlığı görevini yürüten Wykoff, sigara ve obezite konusunda öne sürdükleri tezlerin doğrulandığını ancak ortalama yaşam süresinde böyle bir fark beklemediklerini açıkladı.

ABD'de gelir dağılımındaki eşitsizliğin en yüksek olduğu eyaletlerin ise Georgia, Illinois, Kentucky, Tennessee ve Teksas olduğunu belirlendi.

NTV

Haberin Devamı