Bilim - Teknoloji Zenginlere özel "Facebook"!
Paylaş
Zenginlere özel "Facebook"!

Facebook'ta istediğini bulamayanlara özel geliştirilen bu sosyal ağa giriş, bakın kaç dolar...

Eğer harcayacak parası, harcayacak zamanından çok olan insanlardansanız, yani çok zenginseniz veya bir oligarksanız Facebook gibi herkesin size kolayca ulaşıp zamanınızı çaldığı, küçük dünyalarındaki önemsiz meseleleriyle ana sayfanızı istila ettiği bir sosyal ağ yerine, sadece zenginlerin üye olabildiği özel bir sosyal ağda zaman geçirmek ister miydiniz?

Bunu isteyen zenginlerin sayısı yeterince çok olacak ki, Netropolitan isminde bir servis yayına girdi. Netropolitan, üye olmak için 9.000 dolar ödemenin gerektiği ve senede 3.000 dolar abonelik ücreti isteyen özel bir sosyal ağ. Ücretlerden de anlaşıldığı gibi, bu sosyal ağda sadece zenginler bulunuyor ve üyeler bu sayede network'lerini geliştirerek farklı iş ve sosyal olanakların kapısını açıyorlar.

Netropolitan'ın geliştiricileri, süper zenginlerin bu ağ sayesinde kendilerini rahat hissettiklerini dile getirirken, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda süper zenginin şimdiden üye olduğunu belirtiyorlar. Bu veri ne kadar doğrudur bilinmez ama, sadece Facebook'ta dışarıya kapalı bir "zenginler grubu" kurarak ulaşılabilecek "süper zenginler arası iletişim/ tanışma/ kaynaşma/ sosyalleşme" ihtiyacı için ayrıca bir sosyal ağ kurmak, ne kadar gereklidir, sorgulanabilir.

Ancak öte yandan baktığımızda, zengin olmak bu tür küçük hesaplar peşinde olmadan, "parası neyse verip en iyi hizmeti almak," olarak da tanımlanabilir ve bizler için 9000 dolar vermek yerine Facebook grubu kurmak fikri daha mantıklı görünürken, süper zenginlerin de bu "cimriliğimize" gülüyor olabileceklerini unutmamak gerekir. Gerçekten süper bir zengin veya oligark olmadan, onların nasıl düşündüğünü ve neler hissettiklerini, nasıl motive olduklarını tam olarak anlamamız mümkün olmayabilir. Bakalım, Netropolitan ne kadar süre ayakta kalabilecek?

Resimlerle: 2013'ün en iyi 23 sosyal oyunu!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı