Yemek Levrek buğulama veya balık çorbaları için balık suyunu nasıl daha zengin hale getirebilirsiniz?

Levrek buğulama veya balık çorbaları için balık suyunu nasıl daha zengin hale getirebilirsiniz?

Paylaş
Levrek buğulama veya balık çorbaları için balık suyunu nasıl daha zengin hale getirebilirsiniz?

Memet Özer ile Mutfakta programından hatırlayacağınız Memet Özer, Posta.com.tr okuyucuları için levrek, mezgit, çupra gibi balık buğulama yemeklerinizi çok daha lezzetli hale getirebilecek "zenginleştirilmiş balık suyu" tarifi verdi. Bu zenginleştirilmiş balık suyu tarifi aynı zamanda biraz daha su katıldığında tadına doyum olmaz bir balık çorbasına da dönüşebiliyor. Üstelik istediğiniz balıkla yapabilirsiniz... İşte Posta.com.tr okuyucuları için zenginleştirilmiş balık suyu tarifi!

Posta Gazetesi yazarlarından Memet Özer, Posta.com.tr okuyucuları için hem balık çorbalarında hem de buğulama yemeklerinde kullanabileceğiniz enfes bir zenginleştirilmiş balık suyu tarifi verdi.

Haberin Devamı

Bu tarifi istediğiniz her türlü beyaz etli balıkla yapabilirsiniz, hatta isterseniz balık yerine karides de kullanabilirsiniz. Ayrıca bu teknik ile daha küçük parçalı balık ve su oranını biraz daha fazla koyarak enfes balık çorbaları da hazırlayabilirsiniz. Buğulama balıkların püf noktası kaliteli ve zengin içerikli bir balık suyu hazırlamak. Bugün size çok kaliteli bir balık suyu tarifi vereceğiz. Bu suyu buğulama balık yemeklerinizde kullanabilir, dilerseniz biraz daha su katarak balık çorbası haline getrebilirsiniz.

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ BALIK SUYU TARİFİ

MALZEMELER

  • Balık kemikleri ve kafası (çok iyi yıkanmış ve temizlenmiş, buğulamada kullanacağınız balığın kemikleri)
  • 2 adet kereviz sapı ve yaprakları
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç maydanoz sapı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Soğuk su

HAZIRLANIŞI

  • Tüm sebzeleri irice doğrayın ve tuzlayın.
  • Zeytinyağında hafif renkleri dönene kadar soteleyin.
  • Balık kemiklerini, karabiber tanelerini ve defne yapraklarını ilave edin ve üstünü geçecek kadar soğuk su koyun.
  • Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası kaynatın.
  • Daha sonra bir süzgeç vasıtası ile lezzetli balık suyunuzu süzün ve soğutun:
  • Dilerseniz fazla balık suyunuzu yaklaşık 15 gün derin dondurucunuzda muhafaza edebilirsiniz.