Türkiye (Son Dakika) Zevk için taksici dolandırmış

Zevk için taksici dolandırmış

Paylaş
Zevk için taksici dolandırmış

Salih T., Türkiye'deki 46 taksiciyi dolandırdığı iddiasıyla yakalandı. Salih T. taksicileri zevk için dolandırdığını söyledi. Kendini 'Cumhuriyet Savcısı Ömer' olarak tanıtan Salih T. "Taksicileri sevmiyorum, dolandırıyorum" dedi

Türkiye’nin 23 ilinde 46 taksiciyi dolandırdığı iddiasıyla yakalanan şüpheli, gazetecilere, taksicileri zevk için dolandırdığını söyledi.
Ticari taksi şoförlüğü yapan Osman Polat’ın (66) aracına, Konya’nın merkez Karatay ilçesinde, kendisini "Cumhuriyet Savcısı Ömer" olarak tanıtan bir müşteri bindi.

Haberin Devamı

94 AYRI SUÇU VAR

Polat, müşteriyi Ankara’ya götürmek üzere yola çıktı. Bu sırada şüpheli, alacağı bazı şeyler olduğunu ve bankamatikten fazla para çekemediğini belirterek taksi şoföründen 250 lira borç aldı. Söz konusu kişi, kırtasiyeden bir şeyler alma bahanesiyle indiği taksiye geri dönmedi. Dolandırıldığını anlayan taksici, durumu polise bildirdi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin, çoğunluğu dolandırıcılıktan 94 ayrı suç kaydı bulunan Salih T. (36) olduğunu tespit etti. Salih T, akrabalarının yaşadığı Yalova’da yakalanarak Konya’ya getirildi. Dolandırdığı kişilerin tamamı ticari taksi şoförü olan Salih T’nin polisteki ifadesinde, "Taksicileri sevmiyorum. Bu yüzden de onları dolandırıyorum" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı


'ZEVKLE DOLANDIRDIM
'

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Salih T, gazetecilerin "özellikle taksicileri dolandırdığınız öne sürülüyor. Ne söyleyeceksiniz?" sorusuna; "Doğrudur. Evet aynen, severek, zevkle dolandırdım" karşılığını verdi. Hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Salih T’nin 23 ilden 46 ayrı dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi. Şüphelinin, ticari taksi şoförlerinin kredi kartlarından da para çekerek dolandırıcılık olayına karıştığı ileri sürüldü.

AA