Dünya Zevk için uçak kaçırdı, ama indiremedi

Zevk için uçak kaçırdı, ama indiremedi

Paylaş
Zevk için uçak kaçırdı, ama indiremedi

ABD'de kaçırılan boş uçak, Seattle şehri yakınlarındaki bir adaya düştü. Uçağı kaçıran Richard Russell yaşamını yitirdi.

Horizon Havayolları’na ait Bombardier Q400 tipi uçak, izin almadan kalkış yapmasının ardından Portland’dan havalanan iki F-15 savaş jeti tarafından 45 dakika süreyle takibe alındı.

Haberin Devamı

76 yolcu kapasiteli uçağın bir süre sonra havada akrobasi görüntülerini andıran manevralar yaptığı görüldü. Bu arada hava kontrol kulesi de ‘Rich’ diye hitap ettiği 29 yaşındaki korsana ulaştı.

Kule, ‘Rich’i havalimanı ya da askeri üsse inmeye ikna etmeye çalışırken, korsan ‘Ömür boyu hapis alırım değil mi’ diye sordu. Birçok kişiyi üzdüğü, düş kırıklığına uğrattığı için özür de dileyen ‘Rich’, “Pes etmiş bir adamım, birkaç vidam gevşemiş sanırım. Şimdiye kadar gerçekten bilinmiyordu” dedi. Ailesinden yapılan açıklamada da Russell'ın "Sıcakkanlı, sevecen bir insan olduğu ve ses kaydında da vurguladığı gibi ki diye soran Rich'in kullandığı uçak, Ketron Adası’nda ormanlık alana düştü. Kaza yangına sebebiyet verirken yetkililer, olayın terör bağlantılı olmadığını, intihar eğilimli bir kişinin eylemi olduğunu belirtti. Uçakta pilot dışında başka birinin olmadığı, ‘Rich’in bakım pozisyonundayken uçağı hareket ettirdiği kaydedildi. Henüz açıklanmasa da Rich'in olay yerinde hayatını kaybettiği tahmin ediliyor