Siyaset Zeybek: Malatyalılar füze kalkanına izin vermemeli
Paylaş
Zeybek: Malatyalılar füze kalkanına izin vermemeli

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, NATO füze savunma sisteminin İran'a yapılması muhtemel bir saldırıda Türkiye'yi savaşın içine çekecek proje olduğunu öne sürerek, sistemin Malatya'da kurulmasına Malatyalıların izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, füze savunma sistemi konusunda Türk halkının direniş göstermesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Sistemin İsrail’in güvenliğini sağlayacağını iddia eden Zeybek, füze savunma sisteminin özellikle İran’ı hedef alan bir savaş sistemi olduğunu öne sürdü.
Zeybek, şunları kaydetti:

"Yakın bir gelecekte İran’a yapılması muhtemel bir saldırıda, Türkiye de savaşın içine çekilecek ve Malatya ilk hedef olacaktır. Malatyalılar buna izin vermemelidirler. Türkiye halkı apaçık sinsi plana karşı, demokratik bütün direniş haklarını kullanarak engel olmalıdır. Bu işin şakası yoktur. Çok uzak ihtimal olmayan İran’a karşı askeri saldırılar başladığında, İran’ın veya başka komşularımızın öncelikle bu radarların bulunduğu yeri hedef alacakları bellidir.

Türkiye halkı da apaçık bu sinsi ve korkunç plana karşı, demokratik bütün direniş haklarını kullanarak engel olmalıdır. Bu işin şakası yoktur. Türkiye bu tuzağa düşmemeli batağa saplanmamalıdır. İslam dünyasında onulmaz yaralar açacak ve Müslümanların birbirinin kanını dökeceği bu vahim karardan bir an önce dönülmelidir. Radar sistemi bir felaket senaryosunun ilk adımıdır. Bu adım atılmaktadır. Sonradan pişmanlığın fayda getirmeyeceği de unutulmamalıdır."

Haberin Devamı