Zeytinburnu’da Türk ve dünya mutfağı yarıştı

Zeytinburnu’da bu yıl 19’uncusu düzenlenen Merkezefendi Tıp Festivali kapsamında yöresel lezzetler yarıştı. Türk ve dünya mutfağının lezzetlerinin tanıtıldığı yarışma renkli görüntülere sahne olurken Uygur Türklerine ait Katkat pastasıyla Gülzühra Kemal yarışmanın birincisi oldu

05 Temmuz 2018, Perşembe 11:02 Son Güncelleme:
A A

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, geleneksel yöresel yemek yarışmasıyla devam etti. Toplam 132 yarışmacı, birbirinden lezzetli yöresel yemekleriyle yarışmada hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada Türk ve dünya lezzetleri tanıtıldı.

Jüri üyeliğini ünlü Şef Cemil Demirkol, Şef Osman Ocak, Şef Muhsin Ertürk ve Gazeteci Yazar Ömer Ekinci yaptı. Jüri üyeleri yemekler hakkında bilgiler alarak yemekleri tattı. Jüri üyeleri, yemeklerin özgünlüğünden yarışmacıların emeğine kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'BİRİNCİ OLACAĞIMI DÜŞÜNMEMİŞTİM'

Jüri oylamasında Uygur Türklerine ait Katkat pastasıyla Uygur Türkü Gülzühra Kemal birinci oldu. Gülzühra Kemal "Geçen yıl da katılmıştım ve herkes pasta yapmıştı. Bu sene ben de bizim yöreye ait Katkat pastasını yaptım ve beğendiler. Ben birinci olacağımı düşünmemiştim. Çok mutluyum, teşekkür ederim" diye konuştu.


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.