Beden Sağlığı Zihinsel engelli hastalara diş tedavisi imkânı!

Zihinsel engelli hastalara diş tedavisi imkânı!

Paylaş
Zihinsel engelli hastalara diş tedavisi imkânı!

İstanbul Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi arası imzalanan protokol ile zihinsel engelli hastalar için genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti 18 Şubat itibariyle hizmete sunuldu

Genel Anestezi olmaksızın diş tedavisi gerçekleştirilemeyen hastaların umut ışığı olan uygulama birçok zihinsel engelli vatandaş ve ailelerinin yüzünü güldürüyor.

Haberin Devamı

Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi evde tedavi gibi hasta memnuniyeti odaklı hizmetlerine, bölgedeki ihtiyaca cevap vermek üzere engelli vatandaşlara yönelik uygulamalarla devam ediyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi arasında imzalanan protokol ile otizmli ve zihinsel engeli bulunan hastalar için genel anestezi altında diş tedavisi imkânı sunulmaya başlandı.

ÜCRETSİZ OLACAK

Birliğe bağlı Pendik Devlet Hastanesi’nde 6 yıldır sunulan hizmet ile binlerce zihinsel engelli hastaya diş tedavisi imkanı sunulmasının ardından, imzalanan protokol ile engelli vatandaşlar için tedavi olanakları genişletiliyor.

Haberin Devamı

18 Şubat 2013 tarihi itibariyle başlayan tedaviler için Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi web sitesinden merkezi randevu sistemi kullanılarak randevu alınması ile hastanelerde uzun kuyruklar oluşmasının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Anestezi altında diş çekimi, dolgu, protez gibi tüm diş tedavisi hizmetleri, konusunda uzman doktorlar tarafından, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nin tam teşekküllü ameliyathanelerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.