Türkiye (Son Dakika) Zihinsel engelli kızı metruk binaya götürüp cinsel saldırıda bulundular!

Zihinsel engelli kızı metruk binaya götürüp cinsel saldırıda bulundular!

Paylaş
Zihinsel engelli kızı metruk binaya götürüp cinsel saldırıda bulundular!

Ankara Çankaya'da özel eğitim öğrencisi B.K. (14), bakkal dönüşü yolunu kesen yaşları 15 ile 17 arasında değişen akraba 5 genç tarafından zorla götürüldüğü metruk binada cinsel saldırıya uğradı. Küzük kızın başından geçenleri anlattığı babanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında adreslerine baskın düzenlenen şüphelilerin, aileleriyle birlikte evlerini boşaltarak kaçtıkları ortaya çıktı

Geçen mart ayında Ankara Çankaya'da yüzde 50 zihinsel engelli olduğu için özel eğitim gören B.K. okul sonrası eve geldi. Annesinden para alıp bakkala gitti. Ancak eve dönerken yolu, mahalleden tanığı yaşları 14 ile 17 arasında değişen ve akraba olan 5 genç tarafından kesildi. Grup, zorla metruk bir binaya götürdüğü küçük kıza, cinsel istismarda bulundu. Eve gelen B.K., yaşadığı olayı önce babaannesine ardından da babasına anlattı. Bunun üzerine baba, hemen polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

EVLERİ BOŞALTIP KAÇMIŞLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında psikolog eşliğinde ifadesi alınan B.K., 3 saldırganı fotoğraflarından teşhis etti. Polis ekipleri de kimlikleri belirlenerek haklarında gözaltı kararı verilen 5 şüphelinin adreslerine baskın düzenledi. Ancak, şüphelilerin aileleri ile birlikte evlerini boşaltarak kaçtıkları ortaya çıktı.

HEPSİ AKRABAYMIŞ

B.K.’nın babası, adalete sığındığını belirterek, "Yakınlarım farklı şeyler yapmak istedi. Ancak ben hepsine engel oldum. Şiddetle bir yere varılmayacağını biliyorum. Bu kişileri mahalleden tanıyorum. Hepsi akraba. Memleketleri olan Gaziantep'e kaçtıklarını duydum. Kızım ve ailemizin psikolojisi çok kötü. Hepsinin kimliği belli. Bir an önce yakalanmalarını istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)