Türkiye (Son Dakika) Zihinsel engelliye tecavüze tahliye

Zihinsel engelliye tecavüze tahliye

Paylaş
Zihinsel engelliye tecavüze tahliye

Zonguldak'ta, 37 yaşındaki Göksel S, zihinsel engelli 36 yaşındaki S.P'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada, mağdurun kendi isteğiyle ilişkiye girdiği kanaatine varılarak tahliye edildi

Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocağında çalışan evli ve 4 çocuk babası Göksel S., iddiaya göre geçen ağustos ayında evinden aldığı bidonlara su doldurmak için gittiği çeşmede S.P. ile tanıştı.

Göksel S., otomobiline aldığı S.P.’ye burada tecavüz etti. Kısa süre sonra S.P., durumu ailesine anlattı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Göksel S., tutuklandı.

10 YIL HAPİS İSTENDİ

Hakkında, ’Cinsel taciz, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı’ suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Göksel S., Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada S.P., babası ve avukatlar da hazır bulundu. Göksel S., olaydan bir süre önce yine aynı çeşmeye giderken S.P.’nin kendisine el salladığını, başka bir gün ise çeşmede karşılaştıklarını söyledi.

Tecavüz suçlamasını kabul etmeyen Göksel S., "Zorla olmadı. Kendi isteğiyle otomobilin arka tarafında ilişkiye girdik. 4 aydır tutukluyum. Maden işçisiyim. İşten atılırsam hiçbir hak talep edemem. Kredi borçlarım var. Yuvam dağılacak. Ben suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Göksel S.’nin eşi 33 yaşındaki Filiz S. ve oğlu 15 yaşındaki Gökhan S. de duruşmada tanık olarak dinlendi. Gökhan S., çeşmeye birlikte su almaya giderken S.P.’nin babasına el salladığını, bu yüzden anne ve babasının kavga ettiklerini ileri sürdü.

TAHLİYE SEVİNCİ

Olayın, S.P.’nin kendi isteğiyle gerçekleştiği kanaatine varan mahkeme heyeti, suç vasfının ve mahiyetinin değişme ihtimali, delillerin büyük oranda toplanmış olması, tutuklamanın tedbir mahiyetinde olması ve tutukluluk süresini de göz önüne alarak sanık Göksel S.’nin tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelenirken, Göksel S.’nin eşi Filiz ve oğlu Gökhan S., adliye çıkışında birbirlerine sarılarak büyük sevinç yaşadı.

Durmuş SEVİNDİK/DHA

Haberin Devamı