Antalya Zihnin fitnessı: Mindfulness

Zihnin fitnessı: Mindfulness

Paylaş
Zihnin fitnessı: Mindfulness

Zihnin fitnessı: Mindfulness

ANTALYA, (DHA) - ZİHİN fitness programı 'mindfulness' eğitimleri İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından Antalya'da da yapıldı.

Mindfulness Alliance eğitmeni Gözde Koçar, Akdeniz Tıp Öğrencileri Birliği'nin (TÖB) düzenlediği buluşmayla tıp öğrencileri bir araya geldi. Mindfulness eğitmeni Koçar, Akdeniz TÖB Halk Sağlığı Çalışma Kolunun düzenlediği organizasyonla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerine, beynin yeniden yapılandırılmasını sağlayan ve kısaca zihinsel fitness programı olarak da tarif edilen mindfulnessı anlattı. Koçar'ın öğrencilerin mindfulnessla tanışmalarını sağlayan Mindfulness Modern Mini programına 30 öğrenci katıldı.

Zihnin günün neredeyse yüzde 47'sinde 'şu anın' ve 'buranın' dışında gezdiğini belirten Koçar, bu durumun zihnin mutluluk seviyesini düşürürken stres yönetimini zorlaştırdığını, kaygı düzeyinin yükselmesine sebep olduğunu söyledi. Koçar, “İyi haberse zihnimizin gezinmesini ve beraberinde getirdiği olumsuzlukları mindfulness ile azaltmak mümkün" dedi. Mindfulnessın duyguları, bedeni, yaşanan olayları, tarafsız ve nazik bir tavır ile gözlemleyebilmek olduğunu dile getiren Koçar, “Mindfulness, olumlama, rahatlama, ya da hiçbir şey düşünmemek değildir" dedi.

En az 8 hafta boyunca yapılan mindfulness egzersizlerinin zihni güçlendirdiğini, daha hızlı ve doğru karar alınmasını sağladığını, sosyal hayatı ve ilişkilerinizi olumlu yönde etkilerken duygusal zekayı ve duyguları yönetebilme becerisini geliştirdiğini anlatan Gözde Koçar, “Bunun yanı sıra okul ve işyerinizdeki üretkenliğinizi, odaklanma becerinizi arttırır. Ayrıca araştırmalar mindfulness programlarını destekleyen iş yerlerinde, stres ve depresyon kaynaklı verimsizliğin azaldığını gösteriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı