Ekonomi Zincir marketlerin çalışma saatlerinin denetlenmesi gerek

Zincir marketlerin çalışma saatlerinin denetlenmesi gerek

Paylaş
Zincir marketlerin çalışma saatlerinin denetlenmesi gerek

Kastamonu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) Başkan Vekili Ali Ufuk Dravor ve Genel Sekreter Ömer Faruk Livan’ın konuğu olup, kendilerine bağlı üyelerin durumlarını sorduk.

SAĞLIK HİZMETİ ALIYORLAR

Haberin Devamı

Dravor ve Livan; “Birliğe bağlı 38 tane esnaf odası ve buralarda da 13 bin aktif üyemiz var. Esnafın en büyük derdi, emekli olduktan sonra çalışan esnafın kesintilerinin kaldırılmasıydı, bu yüzden borcu olan esnaf sağlık hizmeti alamıyordu, Ankara’daki genel merkezimizin de girişimiyle, bu durum artık kalktı. Sağlık hizmeti alabiliyorlar” dedi.

TAŞIMACILIK ÖNEMLİ

Başkan Vekili Dravor; “Emeklilik gününü doldurup, yaşa takılanların durumunun da, yeni çıkacak olan yasayla düzeltileceği söyleniyor. Bizim esnafın en büyük sıkıntılarından biri de zincir marketlerin her yere açılmasıdır. Çünkü bunlar her şeyi sattığı için, esnafın büyük bir kesimini etkiliyor. Bunların çalışma saatlerinin denetim altına alınmasını istiyoruz. Burayı ayakta tutan, orman ürünleri ağırlıklı iki fabrika var. Buradan her gün 60-70 TIR yük çıkar, bu da taşımacılık sektörünü ayakta tutuyor” dedi.

Haberin Devamı