Demre Ziraat Odası'ndan öğrencilere zeytin fidanı

Ziraat Odası'ndan öğrencilere zeytin fidanı

Paylaş
Ziraat Odası'ndan öğrencilere zeytin fidanı

Ziraat Odası'ndan öğrencilere zeytin fidanı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Ziraat Odası tarafından 'Her İlkokul Öğrencisine Bir Zeytin Fidanı' kampanyası başlatıldı.

Demre Ziraat Odası tarafından ilkokul öğrencilerini toprakla, üretimle buluşturmak, zeytinin ve zeytinyağının önemini küçük yaşlarda kavratabilmek için 'Her İlkokul Öğrencisine Bir Zeytin Fidanı' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Demre ilçe merkezindeki Karabucak İlkokulu'nda zeytin fidanı dikme ve dağıtım töreni düzenlendi. Törene Karabucak İlkokulu Müdürü Özgür Yalaz, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, öğretmenler, Ziraat Odası yöneticileri ve okulun 115 öğrencisi katıldı.

Törende okul bahçesine örnek bir zeytin fidanı dikildi. Her öğrenciye öğretmenler ve Ziraat Odası başkan ve yöneticileri tarafından birer zeytin fidanı hediye edildi. Öğrenciler, öğretmen Necdet Atılgan yönetiminde orman ve doğa şarkıları söyledi.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, "Bugün size birer zeytin fidanı hediye ettik. Bu fidanları babanızla, annenizle evinizin bahçesine dikin. Bu fidanlara iyi bakarsanız, sizinle beraber büyüyecek. Çok değil 2 yıl sonra zeytin ürünü alacaksınız. Sizin sağlıklı büyümenize katkı sağlayacak. Çünkü sağlık için en iyi yağ, zeytinyağıdır. Ülkemiz yeşillenecek, güzelleşecek. Yapraklarından hepimize temiz hava gelecek. İlçemizde tüm ilkokullarda okuyan 1539 ilkokul öğrencimizin birer zeytin fidanı hediye edeceğiz. Ziraat Odası olarak ilkokullara, camilere, mahalle meydanlarına bu yıl toplam 3 bin ücretsiz zeytin fidanı dikimi yaptıracağız. Bunu her yıl tekrar edeceğiz. Amacımız ilçemizin her köşesinde yetişebilecek olan zeytinciliği geliştirmek. Öğrencilerimizi küçük yaşta, toprakla, üretimle buluşturmak. Yeşilin ve zeytinin önemini kavratmak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı