Siyaset 'Zirve cinayeti' sanıklarına elektronik kelepçe
Paylaş
'Zirve cinayeti' sanıklarına elektronik kelepçe

Adalet Bakanlığı, tahliye olan sanıklardan 4'üne elektronik kelepçe uygulandığını, GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer sanık için ise sabit telefon hattı üzerinden elektronik kelepçenin uygulanması için teknik çalışmanın sürdüğünü bildirdi

Adalet Bakanlığı, Zirve Yayınevi davasında tahliye olan sanıklardan 4’üne elektronik kelepçe uygulandığını, GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer sanık için ise sabit telefon hattı üzerinden elektronik kelepçenin uygulanması için teknik çalışmanın sürdüğünü bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, uzun tutukluluk nedeniyle tahliye edilen 5 sanık hakkında mahkemece "konutta elektronik kelepçe" uygulamasına karar verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Elektronik kelepçenin sanıklardan 4’üne uygulandığı ifade edilen açıklamada, GSM hattı çekmeyen diğer sanık için ise sabit telefon hattı üzerinden elektronik kelepçenin uygulanması için teknik çalışmanın sürdüğü belirtildi. Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davada tutuklu yargılanan Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım, uzun tutukluluk nedeniyle geçen cumartesi tahliye edilmişti.

AA