Spor Zlatan asistin de kralı

Zlatan asistin de kralı

Paylaş
Zlatan asistin de kralı

İtalya Serie A'nın ilk yarısında asis krallığında AC Milan'ın golcüsü Zlatan Ibrahimovic ilk sırada yer aldı

Serie A’da bu sezonun ilk yarısını lider olarak tamamlayan şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından AC Milan’ın adı diğer istatistiklerde de ön plana çıkıyor.

Kırmızı-siyahlı takımın sezon başında ezeli rakibi FC Inter’e nazire yaparcasına İspanya’nın Barcelona takımından transfer ettiği Boşnak asıllı eski Interli İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic, attığı gollerin yanı sıra takım arkadaşlarına attırdığı gollerle de adından söz ettiriyor.

10 GOL 7 ASİST

Ligde şu ana kadar 19 maç oynanırken, 10 gol atıp 7 de asist yapan İbrahimovic, AC Milan’ın ilk yarıyı lider kapatmasında çok önemli bir rol oynuyor. Asist sıralamasında zirveyi elinde bulunduran İsveçli golcü, gol krallığı yarışında da üçüncü sırada bulunuyor. Ibrahimovic’in bu istatistikleri kırmızı-siyahlı takımın isabetli bir transfer yaptığının göstergesi olarak yorumlanıyor.

Asist sıralamasının ilk üç basamağında bir başka AC Milanlı oyuncu daha yer alıyor. Takıma yeni dahil olan Antonio Cassano, Milano ekibiyle çıktığı maç sayısı henüz 2 olsa da yaptığı 3 asistle adını üst sıralara yazdırdı.

ASİST KRALLIĞINDA YER ALAN İSİMLER

7 asist: İbrahimovic (AC Milan)
6 asist: Cossu (Cagliari), Mauri (Lazio)
5 asist: Cassano (3 AC Milan/2 Sampdoria), Lavezzi (Napoli), Balzaretti (Palermo)
4 asist: Stankovic (FC Inter), Krasic (Juventus), Dossena (Napoli), Nocerino (Palermo), Angelo (Parma)
3 asist: Marchisio (Juventus), Hernanes (Lazio), Ronaldinho (AC Milan), Hamsik (Napoli), Isla (Udinese)

Haberin Devamı