Spor Zokora imzayı attı

Zokora imzayı attı

Paylaş
Zokora imzayı attı

Trabzonspor, İspanya'nın Sevilla Kulübü'nden transfer ettiği Didier Zokora ile 4 yıllık resmi sözleşme imzaladı

Zokara, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yeni sezon öncesi, kulüp genel sekreteri Hasan Yener’in de hazır bulunduğu ilk imza töreninde kendisini 4 yıllığına bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Yener, imzanın ardından yaptığı açıklamada, kariyeri başarılarla dolu Didier Zokora’yı kadrolarına katmakla kulüp adına çok başarılı bir transfer yaptıklarını düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Zokora’nın Fil Dişi Sahili Milli Takımı’nın başarılı bir oyuncusu olduğuna dikkati çeken Yener, "Zokora 2006 Dünya Kupasında en başarılı sporculardan biri seçilmişti. Fransa, İspanya, İngiltere gibi en zor liglerde son derece başarılı bir performans sergiledi. Trabzonspor’a 4 yıl süreyle hizmet verecek olması yönetim kurulu olarak bizleri ve tüm taraftarlarımızı mutlaka gururlandırmıştır. Zokora’nın takıma büyük katkı vereceğini ve Trabzonspor’un başarısında önemli payı olacağını düşünüyorum" dedi.

Trabzonspor olarak bu yıl averajla da olsa şampiyonluğu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Yener, "Ancak kulüplerin devamlılığı var. Önümüzdeki yıl, bu yıldan daha güçlü bir kadro yaratmak düşüncesindeyiz. Avrupa’da başarılı, Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğun favorisi bir takımı yaratmak için her fedakarlığı yapacağız" diye konuştu. Yener, dünyada yeri dolmayacak hiçbir oyuncunun olmadığını vurgulayarak, "Selçuk’un gidişinden dolayı ani bir transfer olarak bu transferi yapmadık. Yıl boyunca izleme komitesindeki veriler sonucu teknik direktör Güneş’in onayıyla bu oyuncuyu aldık" ifadesini kullandı. Zokora’nın 5 milyon avroya bonservis bedeliyle alınmasına ilişkin olarak ise Yener, "Başarı her zaman pahalıdır. Bunun bir maliyeti vardır. Trabzonspor, kulübünün ligde geçen yılki başarısı malum ama şampiyonluk bizim hedeflerimizin başında gelen bir unsur. Avrupa’da da başarıya ihtiyacımız var. Trabzonspor, taraftarının daha çok özlediği şeylerden biri de Avrupa’da başarı. O nedenle hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

"UFAK TEFEK PROBLEMLER..."

Yener, imza töreninde Belçika’nın Westerlo takımının forvet oyuncusu Paulo Henriqe ile prensipte anlaştıklarının da müjdesini taraftarlara vererek, "Bu futbolcu ile prensipte anlaştık. Ancak transfere imzadan sonra bitti diyeceğiz. Henriqe ufak tefek problemler halledildikten sonra takıma katmak istediğimiz bir oyuncu" diye konuştu.

ZOKORA’NIN AÇIKLAMALARI

Trabzonspor’un yeni transferi Didier Zokora da Trabzonspor’u tercih ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birisine geldiğine işaret eden Zokora, "Fransa, İspanya, İngiltere gibi liglerde oynadım. Bundan sonra tüm gücümü Trabzonspor için harcayacağım" dedi. Zokora, bordo-mavili taraftarların ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Oynadığım diğer ülkelerde hiç böyle bir ilgiyle karşılaşmadım. Bana hava limanına indiğim andan beri son derece yoğun ilgi gösteriyorlar. Onların bu ilgisini karşılıksız bırakmayacağım" diye konuştu. Trabzonspor’u para için tercih etmediğini de dile getiren orta alan oyuncusu, şöyle devam etti: "Hayat, bazen bu tarz tesadüflerle doludur. İngiltere’den de Sevilla’ya ani bir şekilde gelmiştim. Buraya gelişimi sadece para olarak görmemek lazım. Geçen sene şampiyonluğu son anda kaçırmış, ligi ikinci sırada bitirmiş bir takıma katkı yapmak olarak bu transferi algılamak lazım. Ayrıca, başkan ve diğer yöneticilerin ilgisi de tercihimde etkili oldu." Afrika’da kendisine ’Maestro’ diye hitap edildiğini kaydeden Zokora, "Ama ben Zokora’yı tercih ediyorum. Çünkü o benim babamın ismi" diye konuştu. Drogba ve kendisi gibi oyuncuların Türkiye ligine gelmesinin olumlu olacağını vurgulayan Zokora, "Türkiye liginin daha çok takip edilmesi ve fayda getirmesi için böyle bir durum iyi olur. Türkiye’de bizi tercih eden büyük kulüpler var. Bizim de gelişimiz bu takımlara katkı sağlamak" ifadesini kullandı. İmza törenini ardından Yener, Zokora’ya TrabzonCell hattı hediye etti. 15 numaralı formayı giyeceği bildirilen Zokora, daha sonra idman sahasında yeni forması ile basın mensuplarına poz verdi. Zokara’nın basın mensuplarına poz verirken Türkçe olarak, "Bize her yer Trabzon" dedi.

Haberin Devamı