Gündem Zonguldak’ta maden ocağında 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Zonguldak’ta maden ocağında 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Paylaş
Zonguldak’ta maden ocağında 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde bulunan özel maden ocağında tavanın çökmesi sonucu meydana gelen göçükte mahsur kalan Tayfun Keskin (34) ile Volkan Köroğlu’na (32) ulaşılabilmesi için tahkimatın ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu tahliye ekipleri ve çevre ocaklardan gelen madenciler çalışmalarını sürdürüyor.



Ocak ağzından uzunlukları 4-5 metreyi bulan maden direklerini keserek tahkimat malzemesi hazırlayan ekipler, göçük bölgesinde kazdıkları alanların güvenliğini bu malzemelerle sağlıyor.

Yeni göçüklerin yaşanmaması için madenin içindeki tavan emniyetini ahşap direklerle "dam" yaparak alan işçiler, kazdıkları kömür ve toprak yığınlarını vagonlarla dışarı çıkarıyor.



Mahsur kalan işçileri kurtarmak için mesai arkadaşlarının yanı sıra çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler de kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Öte yandan maden ocağının önüne gelen mahsur işçilerin yakınlarının, gözyaşları içerisinde çalışmaları izlediği görüldü.

Bu arada Tayfun Keskin’in evli ve 2 çocuğa sahip, Volkan Köroğlu’nun ise evli 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.


Tayfun Keskin




AA