Türkiye (Son Dakika) Zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi

Zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi

Paylaş
Zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi

Adana'da iş vaadiyle yurt dışından getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran 6 kişilik çete çökertildi

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce Kırgızistan ve Gürcistan’dan Adana’ya hasta bakıcılığı için getirilen kadınlara fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaştı.

Teknik çalışma başlatan polis, şebekenin liderliğini, ’fuhuşa aracılık yapmak’ suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan ’Rus Ahmet’ lakaplı Ahmet E.’nin yaptığını belirledi.

"PASAPORTLARIMIZA ZORLA EL KONULDU"

Polis önceki gün düzenlediği operasyonda, 1’i Kırgızistan, 5’i Gürcistan uyruklu 6 kadına ulaştı. Türkiye’ye 4 yaşındaki kızıyla birlikte gelen ve fuhuş batağına sürüklenen Kırgızistan uyruklu M.C., Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, "Hasta ve yaşlı insanlara bakmak için Adana’ya gelmiştik.

Pasaportlarımıza el koyan Ahmet, bize zorla fuhuş yaptırdı. Bizi bir apartman dairesinde tutuyor, müşteri bulduğunda apartmanın yangın merdiveninden aşağıya indirip, kendi adamı olan taksiciye teslim ediyordu. Müşterinin yanına gidiyor, ilişkiye girdikten sonra da aynı yolla geri dönüyorduk" dedi.

’Zorla fuhuş yaptırmak, fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek’ iddiasıyla Ahmet E. ile birlikte 40 yaşındaki Ahmet Ç., 40 yaşındaki Kenan Ç., 34 yaşındaki Tekin Ö., 30 yaşındaki Dilek G. ve 40 yaşındaki Yüksel F. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fuhuş yapan kadınlar ise sınır dışı edildi.

Fatih KARAÇALI/DHA

Haberin Devamı