Gündem 'Zorla ölüme gönderdiniz' iddiası

'Zorla ölüme gönderdiniz' iddiası

Paylaş
'Zorla ölüme gönderdiniz' iddiası

Dün Karadeniz'de yaşanan fırtınada gemi kurtarmaya giderken kayalara çarparak alabora olan kurtarma botunda kaybolanları cesetleri kıyıya vuruyor. Yakınları ise 'Onları ölüme gönderdiniz' diye isyan etti

Şile açıklarında Solna Denizcilik Şirketi'ne ait "Volgo-Balt 199" adlı St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 grostonluk 110 metre boyundaki geminin batması ve yardıma giden kıyı emniyetine ait kurtarma botunun alabora olmasının artından kayıp olan 11 kişiyi arama çalışmalarına gece saatlerinde ara verilmişti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8324","8324","201212","8324-4.jpg");



Bu aranın ardından, çalışmalar sabah 06.30'da tekrar başladı. Kayalıklar arasında 3 kişinin cesedi bulundu. Cesetlerin kıyı emniyeti çalışanları Turgay Sarıboğa ile Cemil Özben'e ait olduğu öğrenildi.

Ekipler daha sonra, kurtarma botunun parçalandığı kayalıklarda bir kişinin cesedinin varlığını belirledi . Uzun çalışmalar sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan cesedin, bot kaptanı Cemil Özben'e ait olduğu belirlendi. Botun kayıp üçüncü personelini arama çalışmaları ise devam ediyor

KAPTANIN CESEDİ DE BULUNDU

Cemil Özben, dünkü kazanın ardından kayalara tutunarak kıyıya çıkmaya çalışmış ancak bunu başaramayıp hayatını kaybetmişti. Özmen'in son anları şöyle görüntülenmişti:

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8319","8319","201212","8319-4.jpg");



BOTUN PARÇALARI DA KIYIYA VURDU


Kayıpların yakınları da kendi imkanlarıyla sahilde arama çalışmaları yaptı. El fenerleri ve basın mensuplarının kameralarının ışıklarıyla kayalıklarda kayıplarını arayan vatandaşlar, saat 05.00 sıralarında bota ait olduğu düşünülen parçalar buldu. Dalgaların sahile getirdiği nesneler arasında can yelekleri, ve teneke parçaları vardı.

Zorla ölüme gönderdiniz iddiası

KAYIP PERSONELİN YAKINLARI İSYAN ETTİ

Şile açıklarında batan yük gemisinin personeline yardım için bölgeye giden ve şiddetli fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak batan Kıyı Emniyeti'nin botundaki görevlilerden Mehmet Genç'in yakınları "zorla göreve gönderilme" iddiasında bulundu.

Henüz ulaşılamayan Mehmet Genç'in yakınları arama çalışmalarını gözyaşları içinde takip ederken bu iddiayı ortaya attılar.

'HAKKIMIZI HELAL ETMEYECEĞİZ'

Mehmet Genç'in ablası, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanına haklarını helal etmeyeceklerini söyledi. Genç'in babası Osman Genç oğlunun zorla göreve gönderildiğini iddia etti. Mesai saati dışında evinde dinlenen Genç'in telefonla göreve çağırıldığını anlatan amcası Ahmet Genç de, fırtınalı havada görevin tehlikeli olacağını söyleyen yeğeninin gemiyle birlikte açılmak istemediğini ama üstlerinin zoruyla dalgalı denize açılmaya zorlandığını öne sürdü.

Amca Genç, denize açıldıktan sonra limana geri dönen Kıyı Emniyeti Kurtarma botununun ikinci kez zorla denize açılmaya zorlandığını da iddia etti.

Amca, Mehmet Genç dahil gemideki personelin ikinci kez açılmak istemediği ancak soruşturma tehdidiyle karşılaştıkları için ikinci kez denize açılmak zorunda kaldıkları ve kazanın da bundan sonra yaşandığı öne sürdü.

HAMİLE EŞİNE SÖYLENMEDİ


Kıyı Emniyeti Botundaki kayıplardan biride 20 yaşındaki balıkçı Munir Akgün. İkinci kez denize açılan kıyı emniyeti botundaki görevlilere yardım etmek için gemiye bindiği belirtilen Akgün de kayıplar arasında. Akgün'ün balıkçı arkadaşları kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına katılıyor. Munir Akgün'ün eşinin hamile olduğu ve kayıp olduğu bilgisinin kendisinden saklandığı öğrenildi.

MERAKLILAR, ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Bu arada arama çalışmalarının sürdüğü kayalıklarda meraklı vatandaşların oluşturduğu kalabalık arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Kayalık sahayı titizlikle tarayan görevliler, düne göre etkisi azalsa da halen etkili olan dalgalar arasında görevlerini güçlükle yapmaya çalışırken hemen bir kaç metre yukardaki meraklı kalabalık işleri zorlaştırdı. Polis, kayalıklarda emniyet şeridi oluşturmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı