Ekonomi Zorunlu Deprem Sigortasına başvurular arttı

Zorunlu Deprem Sigortasına başvurular arttı

Paylaş
Zorunlu Deprem Sigortasına başvurular arttı

Van depreminden sonra Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 35 bin arttı

Van’da önceki gün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle birlikte sigortalı konutlarda oluşan hasarlar da arttı.

Haberin Devamı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Van’daki hasar tespit çalışmaları, sayısı artan eksperlerle birlikte sürerken, hasar tespitlerinin önemli bir kısmı tamamlandı.

Depremin ardından Kurban Bayramı öncesi başlayan ödemeler ise devam ediyor. Depremden etkilenen konutlarda oluşan hasarın, Van’da önceki gün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası daha da arttığı konutlarda ise hasarların yeniden değerlendirilip vatandaşa ona göre ödeme yapılacağı öğrenildi.

Önceki gün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle birlikte Van’daki hasar tespitleri için ilave çağrılar alan DASK’a, şu ana kadar 3 bin 688 hasar ihbarında bulunuldu.

Van’daki 84 bin konuttan 7 bin 318’i sigortalı. Yaklaşık 4 bin sigortalı konutta küçük, orta veya büyük hasar olduğu tahmin edilirken, depremden dolayı DASK’ın, 30-70 milyon lira arasında Zorunlu Deprem Sigortası ödemesi yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Van depreminden sonra Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 35 bin artışla 3 milyon 620 bin civarında bulunuyor.

Yıldız Taşdelen Erli - AA