Bilim - Teknoloji ZTE’den çift çentikli telefon geliyor! ​
Paylaş
ZTE’den çift çentikli telefon geliyor! ​

Son dönemde akıllı telefon pazarında çentikli modellerin hakim bir görüntü çizdiğini söylemek sanırım yanlış olmayacaktır. iPhone X ile zirve yapan bu tasarım çizgisi sonradan hızlı bir şekilde yayılmıştı

Görünen o ki yayılmaya da devam edecek. Keza Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE, çentik tasarımını bir üst seviyeye çıkarmaya hazırlanıyor. Peki çift çentikli telefon modeli sizce nasıl görünecek? İşte yanıtı.

Geçtiğimiz yıl pek çok akıllı telefon üreticisi, tasarım çizgilerinde önemli değişikliklere gitti. 18:9 en boy oranına sahip ekranların kullanım oranının artması, tasarımsal anlamda ekran gövde oranında da değişikliğe gidilmesine neden oldu. Sonuç olarak ortaya göze çok daha hoş gelen akıllı telefon modelleri çıktı.

Akıllı telefonlarda çentik ile tanışmamız Essential Phone sayesinde olmuştu. Android’in kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin tarafından tasarlanan telefon uçtan uca bir ekrana sahipti. Üst kısımda çerçeve bırakmak istemeyen Rubin bu kısma kamera koymak için ufak bir çentik bırakmıştı.

Bu çentikli tasarım daha sonra iPhone X ile karşımıza çıktı. Doğal olarak Essential Phone’a oranla çok daha fazla dikkat çekti.

Çentikli telefon modelleri kimi kullanıcılar tarafından hoş karşılanırken, kimi kullanıcılar ise bu tasarım çizgisini benimseyemedi. Fakat görünen o ki ZTE bu tasarımdan hoşlananlar için çok daha fazlasını vaat eden bir model üzerinde çalışıyor. ZTE’nin hem alt, hem e üst kısmında çentik bulunan yeni modeline aşağıdan göz atabilirsiniz.

Şunu dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Henüz bu tasarım çizgisi prototip aşamasında. Dolayısıyla böyle bir modelin çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Fakat çift çentikli telefon da göze o kadar kötü gelmiyor.


Haberin Devamı