Zürbiye tarifi: Zürbiye nasıl yapılır?

Et yemeği seviyorsanız ve farklı lezzetler arıyorsanız zürbiye tarifi tam size göre olacaktır. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için zürbiye tarifi arıyor ya da zürbiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "Zürbiye tarifi, zürbiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

27 Nisan 2020, Pazartesi 14:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Evde hem kolayca hem de olukça lezzetli bir tarif yapmak istiyorsanız zürbiye tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için zürbiye tarifi arıyor ya da zürbiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "Zürbiye tarifi, zürbiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Zürbiye tarifi

Zürbiye malzemeleri

  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kg arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber


Zürbiye yapılışı

Zürbiye yapılışı

Kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Zeytinyağını bir tencereye alın. Arpacık soğanları bütün olarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Haşlanan kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun. Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kadayıflı paşa sarma tarifi: Kadayıflı paşa sarma nasıl yapılır?