Bilim - Teknoloji Zynga Mobile yükselişte
Paylaş
Zynga Mobile yükselişte

Facebook ile yerini sağlamlaştıran Zynga, şimdi de akıllı telefonlar sayesinde mobil uygulama pazarının en büyük oyun firmalarından birisi olarak kasasını doldurmaya devam ediyor

Facebook'un hızla yaygınlaşması, Facebook'un dışında birçok firmanın da isim yapmasına vesile oldu. Bu firmaların başında da en popüler Facebook oyunlarının yapımcısı olan Zynga geliyor. Ancak görünen o ki artık Zynga, odak noktasını günümüzün en popüler teknolojisi olan akıllı telefonlara çeviriyor.

Haberin Devamı

Zynga'nın CEO'su ve kurucusu olan Marc Pincus'un açıkladığı rakamlar, Zynga'nın mobil oyun pazarındaki hızlı yükselişini ortaya koydu. Pincus'un açıklamalarına göre aralık ayında 13 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı, 15 milyona çıktı Geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinde 9.9 milyon olarak açıklanan oyuncu sayısı, 2011 yılındaki hızlı yükselişini bu yıl da devam ettirecek gibi görünüyor.

4. çeyrekte yayınlanan Mafia Wars ve ForestVille'i de kapsayan 5 yeni oyunun da bu hızlı büyümeye katkı sağlanması bekleniyor. Oyunları App Store'da ortalama 4.3 yıldız alan Zynga, iOS platformunun uygulama mağazası olan App Store'un en popüler 10 uygulamalarının arasında Dream Zoo, Words With Friends ve Zynga Poker uygulamaları ile bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Haberin Devamı

Şirket yöneticilerinden yapılan "Bazı oyunlarımız, web için geliştirdiğimiz oyunlardan daha çok gelir elde etmemize imkan veriyor." açıklaması, Zynga'nın bu yıl gelirlerini de birkaç kat arttırabileceğinin habercisi niteliğinde. Tahminimizce Zynga Mobile ekibi de akıllı telefonların büyük bir hızla yayılması için telefon üreticileri kadar hevesle bekliyordur.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.