Ekonomi 100 milyon aldı 3 milyar lira dağıtacak

100 milyon aldı 3 milyar lira dağıtacak

Paylaş
100 milyon aldı 3 milyar lira dağıtacak

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) destek için Halkbank'a 100 milyon lira aktardı

ETKİSİ BÜYÜK OLACAK

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) krediye ulaşmasını desteklemek için Halkbank’a 100 milyon lira kaynak aktardı.

TOBB ile Halkbank arasındaki imza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Halkbank bu parayı teminat olarak kullanıp, kendi kaynaklarından 1 milyar lira nakdi, 500 milyon lira gayri nakdi ve 1 milyar dolar (1.5 milyar lira) ihracat kredisi olmak üzere toplam 3 milyar liralık kredi kullandıracak” dedi.

40 BİN LİRA SINIRI VAR

Rifat Hisarcıklıoğlu, bu kaynağın en geniş şekilde KOBİ’lere yayılması için, her bir firmaya en fazla 40 bin lira kredi kullandırılacağını vurguladı. Kredinin yıllık maliyetinin, masraflarıyla birlikte basit yüzde 10.85 olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bu faizin 9.6 puanının masraflar hariç faiz miktarı, 1.2 puanının banka komisyonu, 200 lirasının (0.5 puan) dosya masraflarından oluştuğu bildirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu kredinin, piyasanın en uygun maliyetli kredisi olduğunu söyledi.

'ELİMİZ TAŞIN ALTINDA'

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak özel sektörün ihtiyacı olan her konuda, ellerini taşın altına koyduklarını, bu desteği vermeyi de sürdüreceklerini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, reel sektörün kullanımı için 2001-2009 döneminde Eximbank ve Halkbank’a 730 milyon lira kaynak aktardıklarını, 17 bin KOBİ’yi finansmana ulaştırdıklarını dile getirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yaptığı anlaşmalar da sayıldığında kaynağın 1.25 milyar liraya, firma sayısının 33 bin 200’e çıktığını belirtti.